Babaannemin Haşhaşlı Revani Tatlısı Tanımı İçin Materyaller
- 1 çay bardağı şeker
- 1 çay bardağı haşhaş
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı irmik
- 2 tane yumurta
- 2 paket kabartma tozu
- 1 çay bardağı un
- 1 su bardağı şeker
- 1,5 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı limon suyu
Babaannemin Haşhaşlı Revani Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle şerbet için şeker, su ve limon suyu ocağa alınır ve kaynatılır.
- Akabinde şeker, haşhaş, yoğurt, sıvı yağ, yumurta ve irmik güzelce çırpındıktan sonra un ve kabartma tozu eklenir. (öncelikle unu sonrasında kabartma tozunu eklemek değerli. ).
- İsteğe nazaran fırına sürmeden üzerine çörek otu katabilirsiniz.
- Akabinde yağlanmış fırın tepsisi ile fırına sürülür, 180 derecede üzeri kızarana kadar pişirilir.
- Tatlımız pişip ılımaya başlayınca şerbeti dökülür ve dinlendirilir.
- İsteğe nazaran üzerine krem şanti de ekleyebilirsiniz ancak babaannemin tanımı olduğu için biz eklemiyoruz. Afiyet olsun. .