
Babagannuş Tanımı İçin Materyaller
- 2 adet patlıcan
- 3 adet kapya biber
- 3 adet çarliston biber
- 2 adet domates
- 8 kısım maydanoz
- 3 diş sarımsak
- 1 adet küçük soğan
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- Tuz
- 4 yemek kaşığı zeytin yağ
- 1 yemek kaşığı nar ekşisi
- 1/2 (yarım) limon suyu
Babagannuş Tanımı Yapılışı
- Patlıcan, domates ve biberleri evvelden ısıtılmış 200 derece fırında 25 dakika pişirin.
- Kabuklarını soyun ve ince ince kıyın. 1 yemek kaşığı sıvı yağda çok küçük doğradığınız soğanları ve 2 diş sarımsağı kavurun.
- Biber salçası, pul biber, karabiberi de ekleyip biraz daha kavurun. Soğumaya bırakın. Maydanozu ince ince kıyın.
- Karıştırma kabına patlıcan, biberler, domates, maydanoz ve salçalı soğanı ek edin.
- 1 kasenin içinde 1 diş rendelenmiş sarımsağı, zeytin yağ, nar ekşisi, limon suyu ve tuzu karıştırın.
- Patlıcanların üzerine döküp güzelce karıştırın. Servis tabağına alarak dilediğiniz formda süsleyerek servis edebilirsiniz.