Babam Usulü Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kase dolusu ince bulgur
- 2 adet domates(orta boy)
- 1 adet soğan(küçük boy)
- 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber(tatlı)
- 1-2 yemek kaşığı sıvı yağ (soğanları kavurmak için)
- 1 yemek kaşığı dolusu tereyağ
- Tuz
Babam Usulü Bulgur Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Soğanları küp doğrayalım.
- Tavaya koyduğumuz sıvı yağda pembeleştirelim.
- Üzerine kabuğunu soyup küçük doğradığımız domatesleri ilave edelim.
- Tencerenin kapağını kapatıp 5 dakika pişirelim.
- Kapağı açıp bulguru ve tuzu ekleyip karıştıralım.
- Karıştırdıktan sonra üzerini geçecek kadar sıcak su dökelim tekrar kapağını kapatalım.
- Suyunu çekince demlenmeye bırakalım. Afiyet olsun.