Babanemin İncir Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 20 tane incir
- 10 tane ceviz
- İki yemek kaşığı tereyağı
- 2- 3 yemek kaşığı şeker
- 1 litre süt
Babanemin İncir Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk önce incirleri sütün içinde bekletiyoruz.
- Yumuşadıkları zaman üstlerini kesip içlerine ceviz koyuyoruz.
- Tencereye diziyoruz ve kısık ateşe alıyoruz.
- Ayrı bir yerde tereyağını eritiyoruz.
- Tenceredeki incirlerin üstüne gezdiriyoruz.
- Beklettiğimiz sütün içine şekeri ekliyoruz. ( isteyen hiç eklemeyebilir ya da daha çok ekleyebilir size kalmış).
- Sonra sütümüzün az bir kısmını incirlerin üzerine döküyoruz.
- Amacımız yavaş pişirmeyle kaymak bağlatmak. İncirin sütü bittikçe süt ekliyoruz ve çekmesini, kaymak yapmasını bekliyoruz. Babanem 4 saatte ve tepside ağır ağır pişirirmiş. Ben tencerede yapıyorum.
- İncirlerin altını yakmayın kontrol edin. Alt üst yapabilirsiniz.
Babanemin İncir Tatlısı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı