
Babannemden İrmik Helvası Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı irmik
- Yarım paket tereyağı
- 2 yemek kaşığı sıvı yağı
- 1.5 su bardağı kayanmış su
- Yarım su bardağı süt
- 1.5 su bardağı toz şeker
- Dolmalık fıstık
- Dil peyniri (tuzsuz)
Babannemden İrmik Helvası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- 1 bardak irmiği yarım paket tereyağı ve biraz sıvı yağı rengi yoğunlaşıp kokusu çıkana kadar kavur.
- 2 su bardağı kaynamış suyu ve biraz sütü karıştırarak ek et.
- Altını kapatıp üstüne 1. 5 su bardağı toz şeker döküp karıştır ve demlenmeye bırak. (şeker ilave edince şeker helvayı sulandıracaktır extra su yahut süt eklemenize gerek yoktur)
Babannemden İrmik Helvası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı