Bad Tanımı İçin Materyaller
- 1 su bardağı yeşil mercimek
- 2 adet domates
- 1 adet yeşil biber
- 6-7 kol taze soğan
- 8-10 kol dereotu
- 4-5 su bardağı su
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 tatlı kaşığı karabiber
- 2 tatlı kaşığı toz biber
- 2 tatlı kaşığı sumak
- 2 tatlı kaşığı tuz
- Ceviz (isteğe bağlı)
- Tokat yaprağı (miktarı size bağlı)
Bad Tanımı Yapılışı
- Bir tencereye 5 su bardağı kadar su koyun ve mercimekleri ilave edin.
- Orta ateşte pişmeye bırakın. Kaynadıktan sonra ortalama 10-15 dakika daha ocakta kalması lazım. Siz isteğinize nazaran pişme oranını ayarlayabilirsiniz.
- Mercimekler piştikten sonra ocağı kapatın ve ılıması için bekleyin.
- Ilıdıktan sonra fazla kalan suyu varsa birazını boşaltabilirsiniz lakin tamamını değil, zira hafif sulu olmalı.
- Ilımış olan mercimeğin içine ince ince doğranmış olan biberi, dereotunu ve taze soğanı ekleyin. Sonra tuzu, baharatları, zeytinyağını ekleyin ve karıştırın.
- En son ince ince doğranmış olan domatesi ekleyin yahut sofrada ikram edebilirsiniz.
- Zira domatesleri çok evvelden koyduğunuzda fazla sulanma yapabiliyor.