
Badem Dolgulu Tart Tanımı İçin Materyaller
Milföy hamuru için:
- 250 gram un
- 130 ml ılık su
- 25 gram tereyağ (içi için)
- 5 gram tuz
- 200 gram tereyağ (arası için)
- 100 gram badem
- 100 gram oda ısısında tereyağ
- 100 gram şeker
- 30 gram un
- 2 adet yumurta
- 1 vanilya özütü
- Kayısı reçeli
- 2 yemek kaşığı pudra şeker
- Su
Badem Dolgulu Tart Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Tart kalıplarını yağlayıp buzdolabına yerleştirin.
- Hamuru tezgaha döküp ortasına çukur açın ve suyu döküp tereyağını ek edin.
- Tuzu unun kenarına dökün dikkatli bir halde undan alıp ele yapışmayacak bir kıvama gelene kadar yoğurun.Hamur çok sert olmasın.
- Streç folyo sarıp 10 dk buzdolabında dinlendirin.
- Hamuru 8 mm kalınlığında açtırıp 2/3 kısmına 200 gram tereyağdan sürün yağsız kısmı ortasına yanlışsız katlayıp öteki kısmıda ortasına hakikat katlayın.
- 1 cm kalınlığında açıp hamuru tekrar ortaya yanlışsız katlayın bu süreci tekrar edip hamuru streç folyoya sarıp 10 dk buzlukta dinlendirin.
- Tezgahı unlayıp hamuru tekrar 1 cm kalınlığında açtırıp ortasına hakikat katlayın.
- Bu süreci tekrar edip hamuru streç folyoya sarıp tekrar 10 dk buzdolabında dinlendirin.
- Süreci son defa tekrar edin.Tezgahı unlayıp hamuru tekrar 1 cm kalınlığında açtırıp ortasına gerçek katlayın.
- Bu süreci tekrar edip hamuru streç folyoya sarıp son olarak 20 dk buzlukta dinlendirin.
- Tezgahı unlayıp hamuru açın.
- Hamuru oklavaya sardırın.
- Yağlanmış kalıpları masaya koyun ve oklavaya sardığınız hamuru kalıpların üzerini sürün.
- Eliniz ile bastırıp kenarlarını kesip kalan hamurdan çizgiler kesin.
- Ortasına çatal ile delikler yapıp fırın kağıdı yerleştirin.
- Kağıtların içine fasulye koyup 160*c fırında 15 dk pişirin.
- Orta dolgusu için şeker ve tereyağı çırpın.
- Yumurtayı ek edin son olarak un, badem unu ve badem özütü ek edin.
- Dolguyu sıkma poşetinin içine koyun.
- Soğuyan milföyleri kalıptan çıkarın.
- Fırça ile reçelden sürüp badem dolgusunu üzerine sıkın ve kestiğiniz çizgileri üzerine yerleştirin.
- 180*c fırında 35-40 dk. Pişirin.
- Su ve pudra şekerini çırpıp soğuyan kurabiyelerin üzerine sürün.Afiyet olsun .
Badem Dolgulu Tart Tanımı Fotoğraflı Yapılışı