Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Badem Dolgulu Tart

Badem Dolgulu Tart
0
41

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
badem-dolgulu-tart.jpg

Badem Dolgulu Tart Tanımı İçin Materyaller


Milföy hamuru için:
  • 250 gram un
  • 130 ml ılık su
  • 25 gram tereyağ (içi için)
  • 5 gram tuz
  • 200 gram tereyağ (arası için)
Badem dolgusu için:
  • 100 gram badem
  • 100 gram oda ısısında tereyağ
  • 100 gram şeker
  • 30 gram un
  • 2 adet yumurta
  • 1 vanilya özütü
Ortası için:
  • Kayısı reçeli
Üzeri için:
  • 2 yemek kaşığı pudra şeker
  • Su

Badem Dolgulu Tart Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Tart kalıplarını yağlayıp buzdolabına yerleştirin.
  2. Hamuru tezgaha döküp ortasına çukur açın ve suyu döküp tereyağını ek edin.
  3. Tuzu unun kenarına dökün dikkatli bir halde undan alıp ele yapışmayacak bir kıvama gelene kadar yoğurun.Hamur çok sert olmasın.
  4. Streç folyo sarıp 10 dk buzdolabında dinlendirin.
  5. Hamuru 8 mm kalınlığında açtırıp 2/3 kısmına 200 gram tereyağdan sürün yağsız kısmı ortasına yanlışsız katlayıp öteki kısmıda ortasına hakikat katlayın.
  6. 1 cm kalınlığında açıp hamuru tekrar ortaya yanlışsız katlayın bu süreci tekrar edip hamuru streç folyoya sarıp 10 dk buzlukta dinlendirin.
  7. Tezgahı unlayıp hamuru tekrar 1 cm kalınlığında açtırıp ortasına hakikat katlayın.
  8. Bu süreci tekrar edip hamuru streç folyoya sarıp tekrar 10 dk buzdolabında dinlendirin.
  9. Süreci son defa tekrar edin.Tezgahı unlayıp hamuru tekrar 1 cm kalınlığında açtırıp ortasına gerçek katlayın.
  10. Bu süreci tekrar edip hamuru streç folyoya sarıp son olarak 20 dk buzlukta dinlendirin.
  11. Tezgahı unlayıp hamuru açın.
  12. Hamuru oklavaya sardırın.
  13. Yağlanmış kalıpları masaya koyun ve oklavaya sardığınız hamuru kalıpların üzerini sürün.
  14. Eliniz ile bastırıp kenarlarını kesip kalan hamurdan çizgiler kesin.
  15. Ortasına çatal ile delikler yapıp fırın kağıdı yerleştirin.
  16. Kağıtların içine fasulye koyup 160*c fırında 15 dk pişirin.
  17. Orta dolgusu için şeker ve tereyağı çırpın.
  18. Yumurtayı ek edin son olarak un, badem unu ve badem özütü ek edin.
  19. Dolguyu sıkma poşetinin içine koyun.
  20. Soğuyan milföyleri kalıptan çıkarın.
  21. Fırça ile reçelden sürüp badem dolgusunu üzerine sıkın ve kestiğiniz çizgileri üzerine yerleştirin.
  22. 180*c fırında 35-40 dk. Pişirin.
  23. Su ve pudra şekerini çırpıp soğuyan kurabiyelerin üzerine sürün.Afiyet olsun .

Badem Dolgulu Tart Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

 

Similar threads

Reçelli Tart Tanımı İçin Gereçler 250 gram tereyağı200 gram şeker250 gram fındık tozu250 gram un1 adet yumurtaYarım tatlı kaşığı tarçınTatlı kaşığının ucu ile karanfil tozu1 dolu yemek kaşığı kakao Ortasına sürmek için; 1 kavanoz frambuaz reçeli Reçelli Tart Tanımı Nasıl Yapılır? Not...
Cevaplar
0
Görüntüleme
25
Fındık Dolgulu Tart Pasta Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için; 150 gram soğuk tereyağı1 adet yumurtaYarım su bardağı şeker1 paket vanilin2 su bardağı un İç dolgu için; 1 su bardağı ince çekilmiş fındık (Ben 1 kaşık kadarını antep fıstığı kullandım)1 adet yumurta1 paket sıvı kremaYarım su bardağı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
64
Elmalı Cevizli Tarçınlı Tart Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için : 1 çay bardağı sıvı yağ100 gram tereyağ1 çay bardağı süt1 çay bardağı tozşeker1 tatlı kaşığı yoğurt1 paket vanilya ve kabartma tozu4 su bardağı un2 adet yumurta Elmalı kısmı için: 4 adet elma1 çay kaşığı toz tarçın1 küçük boy çay...
Cevaplar
0
Görüntüleme
34
Mandalinalı Tart Tarifi Resimli Mandalinalı Tart Tarifi Malzemeler Hamuru icin *1+16 su bardağı un *125 gram margarin *1 su bardağı pudraşekeri *12 corba kaşığı soğuk su Dolgu icin *1 su bardağından bir parmak fazla mandalina puresi *4 adet yumurta *1+16 su bardağı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
105
Elmalı Tart (Kıyır Kıyır) Tanımı İçin Materyaller Tart hamuru için; 150-200 gram tereyağ yahut margarin1 çay bardağı sıvı yağ1 çay bardağı pudra şekeriYarım çay bardağı nişasta1 adet yumurta1 paket vanilya1 paket kabartma tozu3-3.5 su bardağı un Elmalı harç için; 5 büyük elma4-5 yemek kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
29
858,496Konular
982,322Mesajlar
30,205Kullanıcılar
varakaSon üye
Üst Alt