Badem Ezmeli Kurabiye (Ketojenik, Lowcarb, Vegan, Diyabetik, Glutensiz, Laktozsuz) Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adet yumurta (4gr psyllium husk)
- 60 gram şekersiz badem ezmesi
- 40gr tercih ettiğiniz bir tatlandırıcı (stevia, eritritol, şeker)
Badem Ezmeli Kurabiye (Ketojenik, Lowcarb, Vegan, Diyabetik, Glutensiz, Laktozsuz) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Bütün malzemeleri bir kaba koyup elimizle yoğuruyoruz.
- İyice karıştığından emin olduğumuzda yuvarlayıp kurabiye şekli veriyoruz.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında fansız ayarda 10-12 dakika pişiriyoruz. Afiyet olsun.
Vegan seçenek için yumurta yerine karnıyarık otu tozu kullanabilirsiniz,.
Bu ölçülerle 3 tane orta boy kurabiye çıktı, 1 ölçü badem ezmesine 2/3 ölçü tatlandırıcı şeklinde ayarlayıp kurabiye miktarını ve hamuru çoğaltabilirsiniz, yumurta miktarını değiştirmenize gerek yok.
Ben üzerini şekersiz çikolatayla süsledim, siz isterseniz içine de koyabilirsiniz ya da hiç koymazsınız.
Fındık ezmesi, fıstık ezmesi, kaju ezmesi gibi diğer ezme türleriyle de aynı ölçüleri kullanarak deneyebilirsiniz.
Badem Ezmeli Kurabiye (Ketojenik, Lowcarb, Vegan, Diyabetik, Glutensiz, Laktozsuz) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı