Badem Göz Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
- 125 gram tereyağı (Margarin de olur)
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet kabartma tozu
- 2,5-3 su bardağı un
- İrmik
- 2 su bardağı şeker
- 2,5 su bardağı su
- Toz ceviz
Badem Göz Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Ben az şerbetli sevdiğim için materyalleri 1 er bardak eksilttim.İlk olarak şerbeti hazırlıyoruz. Kaynatmak falan yok soğuk su ile birlikte şekeri ilave ediyoruz karıştırıyoruz bekletiyoruz.
- Hamur için un hariç bütün materyalleri ek ediyoruz.
- Daha sonra unu ek ediyoruz.
- Daha sonra elde ettiğimiz hamurdan ceviz büyüklüğünde hamur alıp yuvarlak hale getiriyoruz.
- İrmiğe buluyoruz uçlarını kıvırıyoruz ve tepsiye diziyoruz.
- 200° fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
- Daha sonra şerbeti buluyoruz yarım saat bekledikten sonra üzerine toz cevizi döküp servise hazırlıyoruz.Afiyet olsun