iltasyazilim
FD Üye
Badem Nedir,
Bademin Yararlarıı Nelerdir,
Badem
Kalsiyum, fosfor, çinko, demir, magnezyum, potasyum, A, B, C ve E vitaminleri taşıyan badem sağlık durumu dostu bir besindir Tatlı badem ve acı badem elde etmek üzere iki çeşittir
Badem'in Faydaları
Antioksidan etkisi olan E vitaminini yüksek oranda içerir E vitamini kalp, damar, beyin ve asap fonksiyonlarını düzenler Incelemeler günde 40 gram badem tüketiminin koroner kalp rahatsızlığı riskini azalttığını göstermektedir
Badem ve diğer bir takım kuruyemişlerin taşıdığı tekli doymamış yağ asitleri, düşükyoğunluklu lipoprotein kolesterol (LDLC) derişimini %510 oranında düşürmektedir
Badem, ceviz, fındık gibi besinler nebati kaynaklı Omega3 yağ asitlerinden Alfa Linolenik Asit içerirposa ve nebati steroller bakımından varlıklı olduklarından kolesterol seviyesini düşürürler
Sonuçları Circulation dergisinde yayımlanan bir çalışmaya göre günde 74 gram badem 4 hafta içinde LDL kolesterolü % 9,4 oranında düşürmüştür
Badem, fındık, ceviz gibi kabuklu meyvelerin haftada 4 kez tüketilmesi yürek damar hastalığı gelişme riski %3540 oranında azaltır
İspanyadaki Rovira Üniversitesi kadar yapılan araştırmaya kadar bir yıl her tarafında her gün üç ceviz, sekiz fındık ve sekiz badem yenmesi ve Akdeniz diyetiyle beslenmilmesi kalp hastalığı riskini azaltmaktadır
Amerikan Ilaç ve gıda Dairesi (FDA) koroner kalp hastalığı riskinin önlenmesi için, günde en düşük 42 gram badem, fındık ya da ceviz tüketilmesini öneriyor *
Bademin Yararlarıı Nelerdir,
Badem
Kalsiyum, fosfor, çinko, demir, magnezyum, potasyum, A, B, C ve E vitaminleri taşıyan badem sağlık durumu dostu bir besindir Tatlı badem ve acı badem elde etmek üzere iki çeşittir
Badem'in Faydaları
Antioksidan etkisi olan E vitaminini yüksek oranda içerir E vitamini kalp, damar, beyin ve asap fonksiyonlarını düzenler Incelemeler günde 40 gram badem tüketiminin koroner kalp rahatsızlığı riskini azalttığını göstermektedir
Badem ve diğer bir takım kuruyemişlerin taşıdığı tekli doymamış yağ asitleri, düşükyoğunluklu lipoprotein kolesterol (LDLC) derişimini %510 oranında düşürmektedir
Badem, ceviz, fındık gibi besinler nebati kaynaklı Omega3 yağ asitlerinden Alfa Linolenik Asit içerirposa ve nebati steroller bakımından varlıklı olduklarından kolesterol seviyesini düşürürler
Sonuçları Circulation dergisinde yayımlanan bir çalışmaya göre günde 74 gram badem 4 hafta içinde LDL kolesterolü % 9,4 oranında düşürmüştür
Badem, fındık, ceviz gibi kabuklu meyvelerin haftada 4 kez tüketilmesi yürek damar hastalığı gelişme riski %3540 oranında azaltır
İspanyadaki Rovira Üniversitesi kadar yapılan araştırmaya kadar bir yıl her tarafında her gün üç ceviz, sekiz fındık ve sekiz badem yenmesi ve Akdeniz diyetiyle beslenmilmesi kalp hastalığı riskini azaltmaktadır
Amerikan Ilaç ve gıda Dairesi (FDA) koroner kalp hastalığı riskinin önlenmesi için, günde en düşük 42 gram badem, fındık ya da ceviz tüketilmesini öneriyor *