Badem Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta
- 125 gram tereyağ
- 1 su bardağı pudra şekeri
- Yarım çay bardağı zeytinyağ
- Yarım çay bardağı hindistan cevizi
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 4 su bardağı un (Yavaş yavaş ekliyoruz )
- 2.5 su bardağı şeker
- 3 su bardağı su
- 1 dilim limon
- 1 kase irmik
Badem Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Şerbeti için şeker ve su bir tencerede kaynatılarak şerbeti hazırlanır.
- Kaynayan şerbete limon dilimi atılarak soğuması için bir kenarda bekletilir.
- Hamuru için yumurta oda ısısında tereyağ ve diğer malzemelerde eklenerek yoğurmaya başlanır.
- Karışan malzemelere ölçülü bir şekilde unu ilave edilerek yumuşak bir hamur elde edilir.
- Hamurumuz kıvama gelince badem şekli verilerek irmiğe bulanır tepsiye dizilir.
- Ortalarına bıçakla kesikler attıktan sonra 180 derece ısıttığımız fırında içi çekene kadar pişirilir.
- Soğuyan şerbetle buluşturulur.
- Kesik attığımız yerleri süsledikten sonra servis edilir. Bereketli bir tatlı misafirlerinize yapabilirsiniz.