Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Badem Tatlısı

Badem Tatlısı
0
21

dadaş

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,091
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
70
badem-tatlisi.jpg

Badem Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler

  • 125 gram oda sıcaklığında tereyağı yahut margarin
  • 1 adet yumurta
  • Yarım su bardağı şeker
  • Yarım su bardağı irmik
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3-3,5 su bardağı kadar un
Dışını bulamak için;
  • 1 su bardağı irmik
Şerbeti için;
  • 2 su bardağı şeker
  • 2,5 su bardağı su
  • 4-5 damla limon suyu

Badem Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. İlk olarak şerbeti için su ve şekeri tencereye alıp, kaynatmak için ocağa koyuyoruz, kaynamaya başlayınca limonunu sıkıp 5-7 dakika kadar kaynatıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz, şerbetimiz soğuk tatlımız sıcak olacak.
  2. Hamur için; kabartma tozu ve un hariç başka gereçleri yoğurma kabına alıp güzelce karıştıralım, un ve kabartma tozunu da eleyerek ilave edelim ve hafif yumuşak bir hamur elde edelim.
  3. Ceviz büyüklüğünde kesimler alarak elimiz ile parmak biçimi verip yassılaştırıyoruz ve irmiğe bulayıp tepsiye yerleştiriyoruz. Tüm hamuru tıpkı biçimde yaptıktan sonra bıçak ile ortalarına kesik atıyoruz, pişerken onlar kabarıp açılıyorlar.
  4. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında biraz pembeleşsene kadar pişiriyoruz, fırından aldığımız tatlılarımızın birinci sıcaklığı çıktıktan sonra soğumuş olan şerbeti güzelce üzerlerine dökerek çekmesini sağlıyoruz.
  5. Üzerini kapatıp 1-2 saat dinlendirdikten sonra servise hazır orta kısımlarını istediğiniz üzere süsleyebilirsiniz???? Şimdiden kolay gelsin????mineozubekkk ınstagram takip etmeyi unutmayın.
Badem Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,478Konular
981,314Mesajlar
29,569Kullanıcılar
allytrSon üye
Üst Alt