Badem Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
- 125 gram oda sıcaklığında tereyağı yahut margarin
- 1 adet yumurta
- Yarım su bardağı şeker
- Yarım su bardağı irmik
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 3-3,5 su bardağı kadar un
- 1 su bardağı irmik
- 2 su bardağı şeker
- 2,5 su bardağı su
- 4-5 damla limon suyu
Badem Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk olarak şerbeti için su ve şekeri tencereye alıp, kaynatmak için ocağa koyuyoruz, kaynamaya başlayınca limonunu sıkıp 5-7 dakika kadar kaynatıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz, şerbetimiz soğuk tatlımız sıcak olacak.
- Hamur için; kabartma tozu ve un hariç başka gereçleri yoğurma kabına alıp güzelce karıştıralım, un ve kabartma tozunu da eleyerek ilave edelim ve hafif yumuşak bir hamur elde edelim.
- Ceviz büyüklüğünde kesimler alarak elimiz ile parmak biçimi verip yassılaştırıyoruz ve irmiğe bulayıp tepsiye yerleştiriyoruz. Tüm hamuru tıpkı biçimde yaptıktan sonra bıçak ile ortalarına kesik atıyoruz, pişerken onlar kabarıp açılıyorlar.
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında biraz pembeleşsene kadar pişiriyoruz, fırından aldığımız tatlılarımızın birinci sıcaklığı çıktıktan sonra soğumuş olan şerbeti güzelce üzerlerine dökerek çekmesini sağlıyoruz.
- Üzerini kapatıp 1-2 saat dinlendirdikten sonra servise hazır orta kısımlarını istediğiniz üzere süsleyebilirsiniz???? Şimdiden kolay gelsin????mineozubekkk ınstagram takip etmeyi unutmayın.