Badem Unlu Fıstıklı Kurabiye Tanımı İçin Materyaller
- 170 gram oda sıcaklığında tereyağı
- 100 gram pudra şekeri
- 2 adet yumurta sarısı
- 130 gram un
- Bir tutam tuz
- 80 gram fıstık
- 150 gram badem unu
- 1 paket vanilya
- 50 gram şeker(kaplama için)
Badem Unlu Fıstıklı Kurabiye Tanımı Yapılışı
- Antep fıstıkları tavada 1-2 dk ısıtılır ve blenderda ezme haline getirilir, kenara alınır.
- Tereyağı ve pudra şekeri homojen bir hal alana kadar blenderdan geçirilir.
- Yumurta sarıları tek tek ilave edilir.
- Akabinde un ve tuz eklenir.
- Badem unu, vanilya eklenir ve spatula ile karıştırılır.
- Elde edilen hamurun 1/3 i alınarak içine fıstık eklenir ve karıştırılır.
- Sade hamur pişirme kağıdı ortasında dikdörtgen açılır ve dondurucuda 5 dk bekletilir. (her iki hamurda eşit uzunlukta olmalı, o biçimde açılmalıdır).
- Dondurucudan alınan hamurun üzeri fıstıklı hamur ile kaplanır.
- Dikkatlice rulo sarılır. Dondurucuda 5 dk bekletilir.
- Soğumuş olan hamur parmak kalınlığında dilimlenir, şekere bulanarak tepsiye dizilir.
- 180 derece ısıtılmış fırında 10-12 dk pişirilir.
???? Fıstık ağır ve ağır bir yatta olmuyor, tat olarak baymıyor tatsız da gelmiyor.
???? Rulo sararken formunun bozulmaması için bastırmamak gerekiyor.
???? Çok soğuk halde sarılırsa kırılabilir, hafif yumuşamış olması ve pişirme kağıdından takviye gerekiyor.
???? Bu ölçülerde 15 adet kurabiye elde edebilirsiniz.
???? Tanımın yepyenisi @sugarybakingstudio adresindedir. Asıl tanımda hamur badem unlu ve olağan unlu olarak ikiye ayrılmaktadır ancak yaparken ben biranda hepsini karıştırılmış oldum. Sonuç hoştu.