Badem Unlu Şekerpare (Ceviz İçli) Tanımı İçin Malzemeler
- 250 gram tereyağı
- 3 tane yumurta ( sarısı üstüne )
- 1 çay bardağı badem unu
- 1 su bardağı ince irmik
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- Alabildiği kadar un
- İri çekilmiş ceviz
- Yumurta sarısı
- 3 su bardağı şeker
- 5 su bardağı su
- Çeyrek limon
Badem Unlu Şekerpare (Ceviz İçli) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Şerbeti için şekeri ,suyu tencereye koyunuz kaynamaya başlayınca limonunu sıkınız ve sürüp kıvamına gelince altını kapatınız.Not:şerbetini şurup kıvamında yapınız ya değilse tatlınız hamur olur. Tatlıyı çok şekerli sevenler şekerini 4 su bardağı koyabilirsiniz.
- Diğer yandan yoğurma kabınızın içine oda sıcaklığında tereyağını koyunuz ,sonra başka gereçleri ekleyip yumuşak bir hamur yoğurunuz.
- Sonra ceviz büyüklüğünde yuvarlayıp avuç içinizde açınız içine ceviz koyunuz elinizle biçim veriniz.
- Üstüne yumurta sarısı sürüp evvelden ısıtılmış 180 derecelik fırında altı üstü güzelce kızarana kadar pişiriniz.
- Fırından çıkardıktan sonra birinci sıcağı çıkınca şerbeti sıcak olacak halde dökünüz.
- Şerbetini çekinceye kadar tepsinin üstünü kapatınız. Afiyet olsun.
Badem Unlu Şekerpare (Ceviz İçli) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı