Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Badem Unlu Şekerpare (Ceviz İçli)

Badem Unlu Şekerpare (Ceviz İçli)
0
15

dadaş

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,091
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
70
seker-pare-badem-unlu-ceviz-icli.jpg

Badem Unlu Şekerpare (Ceviz İçli) Tanımı İçin Malzemeler

  • 250 gram tereyağı
  • 3 tane yumurta ( sarısı üstüne )
  • 1 çay bardağı badem unu
  • 1 su bardağı ince irmik
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • Alabildiği kadar un
İçi için;
  • İri çekilmiş ceviz
Üstü için;
  • Yumurta sarısı
Şerbeti için;
  • 3 su bardağı şeker
  • 5 su bardağı su
  • Çeyrek limon

Badem Unlu Şekerpare (Ceviz İçli) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Şerbeti için şekeri ,suyu tencereye koyunuz kaynamaya başlayınca limonunu sıkınız ve sürüp kıvamına gelince altını kapatınız.Not:şerbetini şurup kıvamında yapınız ya değilse tatlınız hamur olur. Tatlıyı çok şekerli sevenler şekerini 4 su bardağı koyabilirsiniz.
  2. Diğer yandan yoğurma kabınızın içine oda sıcaklığında tereyağını koyunuz ,sonra başka gereçleri ekleyip yumuşak bir hamur yoğurunuz.
  3. Sonra ceviz büyüklüğünde yuvarlayıp avuç içinizde açınız içine ceviz koyunuz elinizle biçim veriniz.
  4. Üstüne yumurta sarısı sürüp evvelden ısıtılmış 180 derecelik fırında altı üstü güzelce kızarana kadar pişiriniz.
  5. Fırından çıkardıktan sonra birinci sıcağı çıkınca şerbeti sıcak olacak halde dökünüz.
  6. Şerbetini çekinceye kadar tepsinin üstünü kapatınız. Afiyet olsun.
Not: pişirme mühleti fırından fırına değişir.

Badem Unlu Şekerpare (Ceviz İçli) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,497Konular
981,938Mesajlar
29,946Kullanıcılar
semihlerSon üye
Üst Alt