elektronikci
FD Üye
Glütensiz ve laktozsuz beslenenler için adeta mucizevi bir içecek olan badem sütü eklendiği tarifi sağlıklı hale getiriyor. Hem lezzetli hem de sağlığa olan faydası ile çokça bilinen badem sütünü evde de kolayca yağabilirsiniz. Peki evde badem sütü nasıl yapılır? Bademden süt yapmanın püf noktaları bugünkü yazımızda.
Badem sütü, dövülmüş bademden elde edilen süt benzeri içecektir. Hayvansal sütten farklı olarak badem sütü, kolesterol ve laktoz içermez. Bu yüzden bazı tarif reçetelerinde hayvansal sütün yerine kullanılabilmektedir. Piyasadaki badem sütleri vanilya veya çikolata tadı ihtiva etmektedir. Şifa deposu olan bu badem sütünün faydaları saymakla bitmez. Bu faydalardan ilki badem sütünün, içerdiği sağlıklı yağlar ve lif sayesinde koroner kalp hastalıkları riskini azaltmaya yardımcı olmaktadır. Badem sütünün içeriğinde bulunan E vitamini göz sağlığına faydalıdır. Gözde bulunan katarakt ve maküler dejenerasyon da dahil olmak üzere ciddi göz rahatsızlıklarını önlediği görülmektedir. Badem sütü ile ilgili insanların merak ettiği birkaç soru bulunmaktadır. Bu sorular genellikle Badem sütü ile neler yapılır ve badem sütü ne kadar içilmeli gibi sorular sıkça sorulmaktadır. Badem sütü ile kek, muhallebi, puding ve daha birçok çeşit yemek yapabilirsiniz.
BADEM SÜTÜ TARİFİ:
MALZEMELER
2 su bardağı çiğ badem
6 su bardağı içme suyu
Dilerseniz toz tarçın
Saklamak için sürahi
İnce bir tülbent
YAPILIŞI
Bademleri bir gece önceden suya koyun. 8 saat kadar su içerisinde dinlendirilen bademleri sudan süzün.
Ardından iyice şişmiş bademleri içme suyuyla beraber miksere koyup pürüzsüz hale gelene kadar mikserden geçirin.
Sürahinin ağız kısmına bir tülbent yerleştirin ve mikserden geçmiş karışımı bu tülbent üzerine dökün.
Böylelikle bademin posası tülbent üzerinde kalmış olacak. Ardından temiz elinizle tülbenti iyice sıkarak süzme işlemine devam edin.
Çiğ badem sütünü tatlandırmak için içerisine tarçın ilave edebilirsiniz.
Afiyet olsun...