Bademli Alman Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- 400 gram çiğ badem ezmesi kütlesi
- 200 gram pudra şekeri
- 200 gram öğütülmüş badem
- 200 gram dilimlenmiş badem
- 6 damla acı badem aroması
- 3 yumurta akı
- 200 gram çikolata
- 4 çay kaşığı limon suyu
Bademli Alman Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Badem ezmesini ve öğütülmüş badem ve elenmiş pudra şekeri, acı badem aroması ve limon suyunu bir kaseye ilave edin ve iyice yoğurun.
- Yumurta aklarını kar haline gelene kadar çırpın. Son olarak iyice çırptığınız yumurta aklarını ekleyin devamlı yoğurun. Fırın tepsisine yağlı kağıt serin.
- Hamuru kruvasan şeklinde veya çubuklar oluşturun. Bunun için tek kullanımlık eldiven kullanıyorum çünkü gerçekten çok yapışkan bir hamur. Çok fazla yapışırsa, ellerinize biraz su yapın. Daha rahat şekil verirsiniz.
- Bademli kruvasan çubuklarını kuşbaşı bademlerin içine bandırın. Fırın tepsisine yerleştirin 170 derecede yaklaşık 5-6 dakika pişirin.
- Soğumaya bırakın. Çikolataları eritin ve pişmiş kurabiye kenarlarını çikolata ya bandırın.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.