teknolojiuzmani
FD Üye
Bademli Armutlu Tart Tanımı İçin Malzemeler
İç gereç ;
- 100 gr badem tozu (yoksa fıstık mikserden geçirip toz halinde kullanabilirsiniz)
- 100 gr toz şeker
- 100 gr eritilmiş margarin
- 2 adet tüm yumurta
- 1 çorba kaşık vanilya aroması (vanilya şeker olur)
- 2 çorba kaşık kadar kayısı reçeli varsa armut reçeli
- 2 adet armut
- 750 ml su
- 300 gr toz şeker
- 230 gram un
- 2 su bardağı/70 gr toz şeker
- 1 çay bardağı 120 gr margarin eritilmiş
- 1 adet yumurta sarısı
Bademli Armutlu Tart Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk olarak armut suyunu hazırlayalım, suyu ve şekeri ocağa alın kaynadıktan sonra 2 adet armut ikeye kesip çekirdek alıp ve kabuğu soyup şerbete koyup 10dk kadar kaynatıp çıkarın .
- Soğuduğunda ince dilimler kesip en son tart eklencek.
- İç gereç toz şeker ,badem tozu, 2 adet yumurta ,eritilmiş margarin ,vanilya bir kaba koyup çırpın ellle mikser gerek yok yeterlice karıştırdınızdan emin olun.
- Tart hamuru için unu bir kaba alın.
- Toz şeker, eritilmiş margarin ekleyip karıştırın.
- Son olarak yumurta sarısı ek edip yoğurun ve merdane yardımıyla ince açıp tart kalıbı yerleştirin.
- İç malzemeyi dökün tarta ,ince kestiniz armutları düzgünce koyun, 4 adet olacak halde fırına verin .
- 180 derecede 40 dk kâfi denetim halde üzeri kızarınca fırından alın.
- Soğuyan tart üzerine kayısı reçeli sürün daha parlak olucaktır hürmetlerimle ????????.