![bademlicevizli-ve-susamli-kurabiye.jpg](https://i.nefisyemektarifleri.com/2021/02/16/bademlicevizli-ve-susamli-kurabiye.jpg)
Bademli Cevizli Ve Susamlı Kurabiye Tanımı İçin Gereçler
- 250 gr oda ısısında tereyağ
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı şeker
- Yarım çay bardağı susam
- Yarım çay bardağı iri çekilmiş ceviz
- Yarım çay bardağı iri çekilmiş badem
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Bir çimdik tuz
- 4 su bardağı un (Kıvamına nazaran ayarlayabilirsiniz)
Bademli Cevizli Ve Susamlı Kurabiye Tanımı Yapılışı
- Öncelikle oda ısısında bekletilmiş tereyağı ve sıvı yağ karıştırma kabına alınır.
- Şeker ilave edilir karıştırılır.
- Yarım çay bardağı susam, yarım çay bardağı iri çekilmiş ceviz ve yarım çay bardağı iri çekilmiş badem eklenir karıştırılır.
- Yavaş yavaş un ek edilir. Kabartma tozu ve vanilya da ek edilerek hoş bir hamur elde edilir.
- Yaklaşık 4 su bardağı un kullandım siz kıvamına nazaran un ölçüsünü ayarlayabilirsiniz.
- 170° ısıtılmış fırında dikkatli bir biçimde pişirilir.
- Fırından çıkardıktan sonra soğumasını bekleyin.
- Çok hassas bir kurabiye olduğu için dağılabilir.Afiyetler olsun ????.