Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Bademli İç Pilav

Bademli İç Pilav
0
32

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
bademli-ic-pilav-1.jpg

Bademli İç Pilav Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı pirinç
  • 3 su bardağı et yada tavuk suyu
  • 150 gram badem içi
  • 1 baş kurusoğan
  • 150 gram yer fıstığı
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 yemek kaşığı tuz et suyu tuzlu ise tuz koymayınız
  • 50 gram kuş üzümü

Bademli İç Pilav Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. İlk önce pirinci 2 yemek kaşığı tuz ile birlikte sıcak suya koyup 1-2 saat bekletin.
  2. Uygun bir tencereye tereyağını ve sıvı yağını alalım.
  3. Bir küçük baş kurusoğanı çok küçük doğrayıp yağın içine ekleyelim pembeleşinceye dek kavuralım.
  4. Daha sonra bademleri ekleyelim güzelce kavuralım.
  5. Pirinci yıkayıp süzdükten sonra kavrulan bademlerin ve yer fıstıklarını üzerine ekleyelim.
  6. Pirinçleri de birlikte iyice kavurduktan sonra suyunu ekleyelim.
  7. Kuşüzümü ve tuzunu da ekleyip karıştıralım tenceremizin kapağını kapatıp kaynamaya bırakalım.
  8. 2- 3 dakika sonra pilavın altını iyice kısalım.
  9. Kısık ateşte pirinçler pişene dek ve suyunu çekene dek pişirmeye devam edelim. İyice suyunu çektikten sonra pilavımızın altını kapatıp servis edelim.
Bademli İç Pilav Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,480Konular
981,441Mesajlar
29,603Kullanıcılar
_yunusok_72Son üye
Üst Alt