Bademli İç Pilav Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı pirinç
- 3 su bardağı et yada tavuk suyu
- 150 gram badem içi
- 1 baş kurusoğan
- 150 gram yer fıstığı
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı tarçın
- 1 yemek kaşığı tuz et suyu tuzlu ise tuz koymayınız
- 50 gram kuş üzümü
Bademli İç Pilav Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk önce pirinci 2 yemek kaşığı tuz ile birlikte sıcak suya koyup 1-2 saat bekletin.
- Uygun bir tencereye tereyağını ve sıvı yağını alalım.
- Bir küçük baş kurusoğanı çok küçük doğrayıp yağın içine ekleyelim pembeleşinceye dek kavuralım.
- Daha sonra bademleri ekleyelim güzelce kavuralım.
- Pirinci yıkayıp süzdükten sonra kavrulan bademlerin ve yer fıstıklarını üzerine ekleyelim.
- Pirinçleri de birlikte iyice kavurduktan sonra suyunu ekleyelim.
- Kuşüzümü ve tuzunu da ekleyip karıştıralım tenceremizin kapağını kapatıp kaynamaya bırakalım.
- 2- 3 dakika sonra pilavın altını iyice kısalım.
- Kısık ateşte pirinçler pişene dek ve suyunu çekene dek pişirmeye devam edelim. İyice suyunu çektikten sonra pilavımızın altını kapatıp servis edelim.