teknolojiuzmani
FD Üye
Bademli İç Pilav Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı baldo pirinç
- 1 çay bardağı kavrulmuş tuzlu badem
- 1 çay bardağı kuru kayısı
- Yarım çay bardağı kuş üzümü
- 1 tatlı kaşığı tane karabiber
- 1 tatlı kaşığı yenibahar
- 1 çay kaşığı tarçın
- 2 çay kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 su bardağı soğuk su
- 1 baş kuru soğan
Bademli İç Pilav Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Pilav tenceresine 2 yemek kaşığı tereyağı koyuyoruz, iri kıyım doğradığımız kuru soğanı fazla kızartmadan kavuruyoruz.
- Yıkanıp, ayıklanmış pirinçide ekleyip, kavuruyoruz. İnce ince doğranmış 1 çay bardağı kuru kayısı ilave ediyoruz, 1 çay bardağı kavrulmuş tuzlu bademi ekliyoruz, yarım çay bardağı kuş üzümünü ekliyoruz.
- 1 tatlı kaşığı tane karabiber 1 tatlı kaşığı yenibahar, 1 çay kaşığı tarçın, 2 çay kaşığı tuz, 2 su bardağı suyuda ilave edip, karıştırıyoruz.
- Tencerenin kapağını kapatıp kaynadıktan sonra kısık ateşte suyunu çekene kadar pişiriyoruz afiyetler olsun.
Bademli İç Pilav Tarifi Fotoğraflı Yapılışı