bilgisayarci
FD Üye

Bademli Kajulu Tavuklu Kremalı Makarna Tanımı İçin Materyaller
- 1 avuç çiğ badem içi
- 1 avuç kaju
- 1 su bardağı su
- 1 adet tavuk göğsü
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- Yarım paket fettucine makarna
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tarçın
- 1 paket krema
- İsteğe nazaran tuz
Bademli Kajulu Tavuklu Kremalı Makarna Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Makarnayı haşlayın ve süzün.
- Badem ve kajuları 1 su bardağı suda 5 dk kadar haşlayın.
- Süzdükten sonra kabuklarının basitçe çıkacağını göreceksiniz bademleri kabuklarından temizleyin.
- Kremalı sos için kızdırmış olduğunuz tavada küp küp doğradığınız tavukları yağsız soteleyin.
- Tavuklar uygunca beyazladıktan sonra 1 yemek kaşığı sıvı yağ ek edin ve ocağın altını kısın.
- Süzmüş olduğunuz badem ve kajuları ekleyin.
- 1 çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı tarçın ve dilediğinizce tuz ek edin.
- 10 dk kadar kısık ateşte tavukla bir arada kavurun.
- Tavuklar hafif kızardığında 1 paket krema ekleyin ve denetimli olarak 5 dk pişirin. Fazla pişirirseniz krema katılaşacaktır.
- Dilerseniz haşlamış olduğunuz makarnanın üstüne koyarak servis edin, dilerseniz makarnayı büsbütün sosla karıştırın ben o denli tercih ediyorum.