Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Bademli Kaymaklı Pilav

Bademli Kaymaklı Pilav

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
14
Bademli Kaymaklı Pilav Tarifi İçin Malzemeler

*2 su bardağı pirinç
*3 su bardağı su
*2 yemek kaşığı tereyağ
*100 gr iç badem
*2 yemek kaşığı kaymak
*Tuz

Bademli Kaymaklı Pilav Tarifi Yapılışı
Suda ıslattığımız pirinçleri iyice yıkıyoruz Pilavın püf noktası bu bence pirinçler çok iyi yıkanmalı Tavaya aldığımız tereyağ eriyince bademleri ekliyoruz ve kavuruyoruz Kavurma süresini kendiniz ayarlayabilirsiniz, ben hafif renkleri dönene kadar kavurdum, isterseniz daha çok kavurarak daha yoğun bir tat elde edebilirsiniz Bademler kavrulunca pirinçleri ekliyoruz ve kavurmaya devam ediyoruz Suyumuzu ekledikten sonra tuz ve kaymağı ilave ediyoruz Ve kısık ateşte suyunu çekene kadar pişiriyoruz Pilava kaymak çok yakışıyor kesinlikle denemelisiniz Afiyet olsun
 
858,505Konular
982,778Mesajlar
33,071Kullanıcılar
NefSeCihadSon üye
Üst Alt