iltasyazilim
FD Üye
Bademli Kaymaklı Pilav Tarifi İçin Malzemeler
*2 su bardağı pirinç
*3 su bardağı su
*2 yemek kaşığı tereyağ
*100 gr iç badem
*2 yemek kaşığı kaymak
*Tuz
Bademli Kaymaklı Pilav Tarifi Yapılışı
Suda ıslattığımız pirinçleri iyice yıkıyoruz Pilavın püf noktası bu bence pirinçler çok iyi yıkanmalı Tavaya aldığımız tereyağ eriyince bademleri ekliyoruz ve kavuruyoruz Kavurma süresini kendiniz ayarlayabilirsiniz, ben hafif renkleri dönene kadar kavurdum, isterseniz daha çok kavurarak daha yoğun bir tat elde edebilirsiniz Bademler kavrulunca pirinçleri ekliyoruz ve kavurmaya devam ediyoruz Suyumuzu ekledikten sonra tuz ve kaymağı ilave ediyoruz Ve kısık ateşte suyunu çekene kadar pişiriyoruz Pilava kaymak çok yakışıyor kesinlikle denemelisiniz Afiyet olsun
*2 su bardağı pirinç
*3 su bardağı su
*2 yemek kaşığı tereyağ
*100 gr iç badem
*2 yemek kaşığı kaymak
*Tuz
Bademli Kaymaklı Pilav Tarifi Yapılışı
Suda ıslattığımız pirinçleri iyice yıkıyoruz Pilavın püf noktası bu bence pirinçler çok iyi yıkanmalı Tavaya aldığımız tereyağ eriyince bademleri ekliyoruz ve kavuruyoruz Kavurma süresini kendiniz ayarlayabilirsiniz, ben hafif renkleri dönene kadar kavurdum, isterseniz daha çok kavurarak daha yoğun bir tat elde edebilirsiniz Bademler kavrulunca pirinçleri ekliyoruz ve kavurmaya devam ediyoruz Suyumuzu ekledikten sonra tuz ve kaymağı ilave ediyoruz Ve kısık ateşte suyunu çekene kadar pişiriyoruz Pilava kaymak çok yakışıyor kesinlikle denemelisiniz Afiyet olsun
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.