Bademli Kıtır Kurabiye (Uzun Müddet Dayanıklı) Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 125 gram tereyağı yahut margarin
- 5 su bardağı un (200 mili)
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 buçuk su bardağı pudra şekeri
- 1 su bardağı çekilmiş badem
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- Yarım çay bardağı süt
- 2 yemek kaşığı dolusu pudra şekeri
Bademli Kıtır Kurabiye (Uzun Müddet Dayanıklı) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Yoğurma kabımıza un ve başka materyalleri koyup biraz katı bir hamur yapıyoruz.
- Hamurumuz çok katı olursa biraz daha sıvı yağ katabiliriz.
- Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine ceviz büyüklüğünde bezeler yapıp ortasına bıçakla yıldız yapıp diziyoruz.
- Isıtılmış 200 derecelik fırında hafif pembeleşinceye kadar pişiriyoruz benim fırınım 35 dakika da pişirdi.Bu ölçüler çok büyük olmayan iki tepsi için istek eden bu ölçülerin yarısını yapabilir.
- Fırından çıkardığımız kurabiyelerimizin üzerine pudra şekeri döküp çayın ve kahvenin yanında afiyetle yiyoruz.