Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Bademli Tavuklu Nefis İç Pilav

Bademli Tavuklu Nefis İç Pilav
0
28

tekin

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,427
Etkileşim
0
Puan
36
Yaş
96
F-D Coin
95
bademli-tavuklu-nefis-ic-pilav.jpg

Bademli Tavuklu Nefis İç Pilav Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı pirinç
  • 2 su bardağı tavuk suyu
  • 1 su bardağı sıcak su
  • Yarım su bardağı badem
  • 2 yemek kaşığı kuş üzümü
  • 1 küçük paket dolmalık fıstık
  • 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 adet kuru soğan
  • Biraz tuz
  • 1 çay kaşığı yenibahar
  • 1 çay kaşığı tarçın
Üzerine yapılacak tavuk için;
  • Yarım kg kemiksiz kalça ya da göğüs eti
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • Biraz tuz
  • Biraz tavuk baharatı
Üzerini süslemek için;
  • Maydanoz

Bademli Tavuklu Nefis İç Pilav Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Öncelikle bademi ve kuş üzümünü ılık suyun içine atalım.
  2. Pirincimizi de sıcak suda bekletelim.
  3. Daha sonra tavuğu küçük küçük doğrayarak bir tavaya alalım.
  4. Üzerine zeytinyağını ilave ederek kavurmaya başlayalım.
  5. Tavuklar suyunu salıp çektikten sonra tuzu ve tavuk baharatını ilave edelim.
  6. Biraz kızarmaya başlayınca altını kapatarak dinlenmeye alalım.
  7. Yağsız tavada bademleri ve fıstıkları pembeleşene kadar kavuralım.
  8. Daha sonra sıvı yağ ve doğradığımız kuru soğanı da ekleyerek kavurmaya devam edelim.
  9. Soğanlar hafif öldükten sonra pirinçimizi ekleyelim.
  10. Karışım biraz daha kavrulunca üzerine tavuk suyunu, kuş üzümünü kaynamış suyu ve yeni baharla tarçını da ekleyerek karıştıralım ve kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirelim.
  11. Piştikten sonra ocağın altını kapatalım. (ben tencerenin üzerine bir sofra bezi kapatarak dinlenmeye alıyorum. ).
  12. Son olarak yuvarlak bir borcama önce kavurduğumuz tavuğu yayalım.
  13. Üzerine pişirdiğimiz iç pilavımızı da üzerini biraz bastırarak yayalım ki kalıp gibi olsun.
  14. Sonrasında pilavımızın olduğu borcamı yuvarlak bir cam tepsiyle kapatarak ters çevirelim.
  15. Pilavımız kalıp gibi çıkacaktır.
  16. Üzerini küçük küçük doğradığımız maydanozla süsleyelim. Lezzetli nefis pilavımız hazırdır. Afiyet olsun.
Bademli Tavuklu Nefis İç Pilav Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,496Konular
982,349Mesajlar
30,213Kullanıcılar
vitaliySon üye
Üst Alt