
Bademli Tavuklu Nefis İç Pilav Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı pirinç
- 2 su bardağı tavuk suyu
- 1 su bardağı sıcak su
- Yarım su bardağı badem
- 2 yemek kaşığı kuş üzümü
- 1 küçük paket dolmalık fıstık
- 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 1 adet kuru soğan
- Biraz tuz
- 1 çay kaşığı yenibahar
- 1 çay kaşığı tarçın
- Yarım kg kemiksiz kalça ya da göğüs eti
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- Biraz tuz
- Biraz tavuk baharatı
- Maydanoz
Bademli Tavuklu Nefis İç Pilav Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle bademi ve kuş üzümünü ılık suyun içine atalım.
- Pirincimizi de sıcak suda bekletelim.
- Daha sonra tavuğu küçük küçük doğrayarak bir tavaya alalım.
- Üzerine zeytinyağını ilave ederek kavurmaya başlayalım.
- Tavuklar suyunu salıp çektikten sonra tuzu ve tavuk baharatını ilave edelim.
- Biraz kızarmaya başlayınca altını kapatarak dinlenmeye alalım.
- Yağsız tavada bademleri ve fıstıkları pembeleşene kadar kavuralım.
- Daha sonra sıvı yağ ve doğradığımız kuru soğanı da ekleyerek kavurmaya devam edelim.
- Soğanlar hafif öldükten sonra pirinçimizi ekleyelim.
- Karışım biraz daha kavrulunca üzerine tavuk suyunu, kuş üzümünü kaynamış suyu ve yeni baharla tarçını da ekleyerek karıştıralım ve kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirelim.
- Piştikten sonra ocağın altını kapatalım. (ben tencerenin üzerine bir sofra bezi kapatarak dinlenmeye alıyorum. ).
- Son olarak yuvarlak bir borcama önce kavurduğumuz tavuğu yayalım.
- Üzerine pişirdiğimiz iç pilavımızı da üzerini biraz bastırarak yayalım ki kalıp gibi olsun.
- Sonrasında pilavımızın olduğu borcamı yuvarlak bir cam tepsiyle kapatarak ters çevirelim.
- Pilavımız kalıp gibi çıkacaktır.
- Üzerini küçük küçük doğradığımız maydanozla süsleyelim. Lezzetli nefis pilavımız hazırdır. Afiyet olsun.