iltasyazilim
FD Üye
Bademli Üzümlü Pilav Tarifi
İftar sofranız bademli ve üzümlü pilav ile daha da güzelleşecek Bademli ve üzümlü pilav için gereken malzemeleri verdikten daha sonra tarifini anlatalım
Üzümlü, bademli pilav malzemeleri
2 su bardağı pirinç
1 nehir bardağı kuru üzüm
1 dere bardağı file badem
2 yemek yemek kaşığı tereyağı
3 su bardağı su
Tuz
Bademli Üzümlü Pilav Hazırlanışı
Pirincinizi uygunca yıkayın ve ılık suda 1015 dk bekletin 15 dakika daha sonra pirinç bitmiş yıkanır ve süzülmeye bırakılır Tereyağını tencerede eritin içine bademleri ekleyerek biraz kavurun Bademler pembeleşince pirinçleri ekliyin ve kısa bir vakit tekrar kavurun
Son olarak üzümler pirince eklenir kaynar su katılarak pirinçlerin üzeri göz göz olana kadar yüksek, göz göz olduktan sonra ise kısık ateşte suyunu çekene değin pişirilir 10 dk dek dinlendirilerek servis yapın *
İftar sofranız bademli ve üzümlü pilav ile daha da güzelleşecek Bademli ve üzümlü pilav için gereken malzemeleri verdikten daha sonra tarifini anlatalım
Üzümlü, bademli pilav malzemeleri
2 su bardağı pirinç
1 nehir bardağı kuru üzüm
1 dere bardağı file badem
2 yemek yemek kaşığı tereyağı
3 su bardağı su
Tuz
Bademli Üzümlü Pilav Hazırlanışı
Pirincinizi uygunca yıkayın ve ılık suda 1015 dk bekletin 15 dakika daha sonra pirinç bitmiş yıkanır ve süzülmeye bırakılır Tereyağını tencerede eritin içine bademleri ekleyerek biraz kavurun Bademler pembeleşince pirinçleri ekliyin ve kısa bir vakit tekrar kavurun
Son olarak üzümler pirince eklenir kaynar su katılarak pirinçlerin üzeri göz göz olana kadar yüksek, göz göz olduktan sonra ise kısık ateşte suyunu çekene değin pişirilir 10 dk dek dinlendirilerek servis yapın *