Bademli Ve Uzumlu Pilav nasıl yapılır
Bademli Ve Uzumlu Pilavı Tarifi
Bademli Ve Uzumlu Pilav
Malzemeler
400 gr Pirinc 100 gr margarinEvin 50 gr Badem 50 gr Kuru uzum(Sultani) 1 tatlı kaşığı Tuz 2 bardak Et suyu
imagesbademliveuzumlupilavtarifiresimli5ad41df24b768
Yemeğin Tarifi
On hazırlık olarak pirinci ayıklayın Orta boy bir tencereye koyup, uzerini birkac parmak aşacak kadar tuzlu ılık su ilave edin Bunun icin 1 corba kaşığı tuz kullanın Pirinci 2 saat ıslatın Bu surenin sonunda bir suzgece aktarıp, suzulmeye bırakın
Bademi kucuk bir kaba koyun Uzerini ortecek kadar su ilave edin Orta ateşte birkac dakika kaynatın Kabı ateşten alıp, suyu suzun Bademlerin uzerinden soğuk su gecirin Kabuklarını soyup, atın Badem iclerini bir kenarda saklayın
Kuru uzumu ayıklayın Kucuk bir kaba koyun Uzerini ortecek kadar su koyup, bekletin
Kucuk bir sahanda yağın beşte birini, orta ateşte eritin Yağ kızınca ayıklanmış badem iclerini koyup, bir kaşıkla sık sık karıştırarak, birkac dakika, bademler sararıncaya kadar pişirin Kabı ateşten alın
Et suyunu bir taşım kaynatıp, bir kenara alın Kalan 80 gram yağı orta boy bir tencerede, orta ateşte eritin Yağ kızmaya başlayınca, bademleri pişirdiğiniz sahandaki yağı da suzdurerek ilave edin Kızgın yağa pirinci ilave edip, bir kevgirle sık sık karıştırarak, 810 dakika kavurun Kalan 2 tatlı kaşığı tuz ve sıcak et smıınu ilave edin 23 dakika kavnamaya bırakın Kevgirle birkac kere karıştırın Tencerenin kapağını sıkıca ortun Ateşi iyice kısın Pirinci 10 dakika pişirin
Bu arada kuru uzumu suzun Pirinc 10 dakika pişince tencerenin kapağını acın Suzulmuş uzum ve kavrulmuş bademleri ilave edin Kevgirle birkac kere karıştırın Tencerenin kapağını tekrar sıkı sıkı ortun
Yine kısık ateşte, pirinci 810 dakika daha, suyunu iyice cekinceye kadar pişirin Ocağı kapatın Tencerenin kapağını acıp, pilavın uzerine temiz bir bez ortun Kapağı tekrar kapatın Bademli ve uzumlu pilavı, bu şekilde ocak uzerinde 1520 dakika demlendirin
Bademli Ve Uzumlu Pilavı Tarifi
Bademli Ve Uzumlu Pilav
Malzemeler
400 gr Pirinc 100 gr margarinEvin 50 gr Badem 50 gr Kuru uzum(Sultani) 1 tatlı kaşığı Tuz 2 bardak Et suyu
imagesbademliveuzumlupilavtarifiresimli5ad41df24b768
Yemeğin Tarifi
On hazırlık olarak pirinci ayıklayın Orta boy bir tencereye koyup, uzerini birkac parmak aşacak kadar tuzlu ılık su ilave edin Bunun icin 1 corba kaşığı tuz kullanın Pirinci 2 saat ıslatın Bu surenin sonunda bir suzgece aktarıp, suzulmeye bırakın
Bademi kucuk bir kaba koyun Uzerini ortecek kadar su ilave edin Orta ateşte birkac dakika kaynatın Kabı ateşten alıp, suyu suzun Bademlerin uzerinden soğuk su gecirin Kabuklarını soyup, atın Badem iclerini bir kenarda saklayın
Kuru uzumu ayıklayın Kucuk bir kaba koyun Uzerini ortecek kadar su koyup, bekletin
Kucuk bir sahanda yağın beşte birini, orta ateşte eritin Yağ kızınca ayıklanmış badem iclerini koyup, bir kaşıkla sık sık karıştırarak, birkac dakika, bademler sararıncaya kadar pişirin Kabı ateşten alın
Et suyunu bir taşım kaynatıp, bir kenara alın Kalan 80 gram yağı orta boy bir tencerede, orta ateşte eritin Yağ kızmaya başlayınca, bademleri pişirdiğiniz sahandaki yağı da suzdurerek ilave edin Kızgın yağa pirinci ilave edip, bir kevgirle sık sık karıştırarak, 810 dakika kavurun Kalan 2 tatlı kaşığı tuz ve sıcak et smıınu ilave edin 23 dakika kavnamaya bırakın Kevgirle birkac kere karıştırın Tencerenin kapağını sıkıca ortun Ateşi iyice kısın Pirinci 10 dakika pişirin
Bu arada kuru uzumu suzun Pirinc 10 dakika pişince tencerenin kapağını acın Suzulmuş uzum ve kavrulmuş bademleri ilave edin Kevgirle birkac kere karıştırın Tencerenin kapağını tekrar sıkı sıkı ortun
Yine kısık ateşte, pirinci 810 dakika daha, suyunu iyice cekinceye kadar pişirin Ocağı kapatın Tencerenin kapağını acıp, pilavın uzerine temiz bir bez ortun Kapağı tekrar kapatın Bademli ve uzumlu pilavı, bu şekilde ocak uzerinde 1520 dakika demlendirin