Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Bademli Ve Uzumlu Pilav Tarifi Resimli

Bademli Ve Uzumlu Pilav Tarifi Resimli
0
84

ahmet0135

FD Üye
Katılım
Nis 13, 2018
Mesajlar
3,764
Etkileşim
86
Puan
48
F-D Coin
0
Bademli Ve Uzumlu Pilav nasıl yapılır
Bademli Ve Uzumlu Pilavı Tarifi

Bademli Ve Uzumlu Pilav

Malzemeler

400 gr Pirinc 100 gr margarinEvin 50 gr Badem 50 gr Kuru uzum(Sultani) 1 tatlı kaşığı Tuz 2 bardak Et suyu


imagesbademliveuzumlupilavtarifiresimli5ad41df24b768



Yemeğin Tarifi
On hazırlık olarak pirinci ayıklayın Orta boy bir tencereye koyup, uzerini birkac parmak aşacak kadar tuzlu ılık su ilave edin Bunun icin 1 corba kaşığı tuz kullanın Pirinci 2 saat ıslatın Bu surenin sonunda bir suzgece aktarıp, suzulmeye bırakın

Bademi kucuk bir kaba koyun Uzerini ortecek kadar su ilave edin Orta ateşte birkac dakika kaynatın Kabı ateşten alıp, suyu suzun Bademlerin uzerinden soğuk su gecirin Kabuklarını soyup, atın Badem iclerini bir kenarda saklayın

Kuru uzumu ayıklayın Kucuk bir kaba koyun Uzerini ortecek kadar su koyup, bekletin

Kucuk bir sahanda yağın beşte birini, orta ateşte eritin Yağ kızınca ayıklanmış badem iclerini koyup, bir kaşıkla sık sık karıştırarak, birkac dakika, bademler sararıncaya kadar pişirin Kabı ateşten alın

Et suyunu bir taşım kaynatıp, bir kenara alın Kalan 80 gram yağı orta boy bir tencerede, orta ateşte eritin Yağ kızmaya başlayınca, bademleri pişirdiğiniz sahandaki yağı da suzdurerek ilave edin Kızgın yağa pirinci ilave edip, bir kevgirle sık sık karıştırarak, 810 dakika kavurun Kalan 2 tatlı kaşığı tuz ve sıcak et smıınu ilave edin 23 dakika kavnamaya bırakın Kevgirle birkac kere karıştırın Tencerenin kapağını sıkıca ortun Ateşi iyice kısın Pirinci 10 dakika pişirin

Bu arada kuru uzumu suzun Pirinc 10 dakika pişince tencerenin kapağını acın Suzulmuş uzum ve kavrulmuş bademleri ilave edin Kevgirle birkac kere karıştırın Tencerenin kapağını tekrar sıkı sıkı ortun

Yine kısık ateşte, pirinci 810 dakika daha, suyunu iyice cekinceye kadar pişirin Ocağı kapatın Tencerenin kapağını acıp, pilavın uzerine temiz bir bez ortun Kapağı tekrar kapatın Bademli ve uzumlu pilavı, bu şekilde ocak uzerinde 1520 dakika demlendirin
 
858,478Konular
981,314Mesajlar
29,569Kullanıcılar
allytrSon üye
Üst Alt