Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Bafla (150 Yıllık Tarif)

Bafla (150 Yıllık Tarif)
0
46

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
bafla-150-yillik-tarif-1.jpg

Bafla (150 Yıllık Tarif) Tanımı İçin Materyaller


Hamuru (Bisküvisi) İçin
  • 1 su bardağı yoğurt ( 200 gram)
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 yumurta
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
Muhallebisi İçin
  • 2 litre süt
  • 2 bardak şeker ( Tatlı sevenler arttırabilir)
  • 10 kaşık un
  • 2 kaşık nişasta
  • 1 kaşık tereyağı
  • 1 yumurta sarısı

Bafla (150 Yıllık Tarif) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Yoğurt, şeker, yağ ve yumurta karıştırılır. Alabildiği kadar un ( 4 su bardağından az fazla koydum ben) ek edilerek (Börek hamuru kıvamında) hamur tutulur.
  2. 5 bezeye ayrılır. Bezeler yuvarlanır. Oklava yardımıyla hazırlayacağımız tepsi büyüklüğünde açılır (Ben çelik tepsinin en büyüğüne yapıyorum 44 cm )
  3. Açılan hamurun üzerine tepsi kapatılarak gerekirse fazlalıklar kesilir. 190 derecede açılan hamurlar tek tek pişirilir(4-5 dakika) ( Yufkaları bir gün evvel de hazırlayabiliriz)
  4. Muhallebiyi hazırlayalım süt, şeker, un, nişasta karıştırılarak pişirilir. Kaynamaya başlayınca tereyağı ve yumurta sarısı ek edilir ve blenderden geçirilir. (Sevdiğiniz rastgele muhallebi tanımı de kullanabilirsiniz)
  5. Tepsinin alt kısmına pişen kurabiye yufkasından birisini yerleştiriyoruz. Üzerine 3-4 kepçe muhallebi döküyoruz. Ortalarına ceviz serpeliyoruz.
  6. Tekrar bir kurabiye yufkası koyup tekrar muhallebi ve ceviz olarak bütün yufkaları tamamlıyoruz. En üst kısmına; muhallebiye isteğe bağlı çikolata atarak üst imgeyi renklendiriyoruz.
  7. Yahut muhallebinin yarım litrelik sütü ile kakaolu olarak hazırlayabiliriz. Kakaolu muhallebiyi orta ve en üst kısma koyabiliriz. Her türlüsü üstün oluyor.
  8. Soğuyunca dolaba kaldırılır. İstediğimiz vakit servis edebiliriz. Afiyet olsun ????
 

Similar threads

Tota Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler 7,5 su bardağı un ( kâfi geldi )1 su bardağı sıvı yağ1 su bardağı süt1 su bardağı şeker1 paket kabartma tozu yahut amonyak sodası3 adet yumurta Kakaolu muhallebisi; 2 litre süt1 paket kakao2.5 su bardağı şeker6 – 7 yemek kaşığı un1 adet yumurta sarısı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
18
Kavala Kurabiyeli Magnolia Tanımı İçin Materyaller Kurabiye için 200 gram tereyağıYarım çay bardağı sıvı yağYarım su bardağından bir parmak fazla pudra şekeri1 çay kaşığı kabartma tozu1 su bardağı çiğ badem + 1 su bardağı un (Tavada farklı kavrulacak)3 su bardağı un Muhallebi için 1 litre süt3...
Cevaplar
0
Görüntüleme
46
Muhallebi Dolgulu Pudingli Kek Tarifi İçin Malzemeler Kek için; 3 adet yumurta1 su bardağı şekerYarım su bardağı sıvı yağ1 su bardağı yoğurt1 paket çikolatalı toz puding1 paket kabartma tozu1 paket şekerli vanilin1,5 su bardağı un Muhallebi için; 1 su bardağı şeker2 yemek kaşığı nişasta3 yemek...
Cevaplar
0
Görüntüleme
33
Muhallebili Kurabiye Resimli Muhallebili Kurabiye Tarifi Muhallebili Kurabiye Nasıl Yapılır, Muhallebili Kurabiyenin Tarifi Resimli Yapılışı imagesmuhallebilikurabiyetarifiresimli5ad44485e26ad MALZEMELER •250 gr tereyağı •Bir cay bardağı yoğurt •1 paket kabartma tozu •Aldığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
82
Muhallebi Bisküvili Pasta Tanımı İçin Malzemeler 125grm 2 paket kakaolu bisküvi Muhallebisi için; 3 yemek kaşığı tepeleme un3 yemek kaşığı nişasta1 su bardağı bir parmak eksik toz şeker1 litre süt1 yemek kaşığı az tereyağı1 paket vanilya1 paket toz kremşanti Üzeri için; 1 su bardağı süt1 su...
Cevaplar
0
Görüntüleme
36
858,497Konular
982,007Mesajlar
29,990Kullanıcılar
aydınıSon üye
Üst Alt