Bafla (150 Yıllık Tarif) Tanımı İçin Materyaller
Hamuru (Bisküvisi) İçin
- 1 su bardağı yoğurt ( 200 gram)
- 1 su bardağı şeker
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 yumurta
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 2 litre süt
- 2 bardak şeker ( Tatlı sevenler arttırabilir)
- 10 kaşık un
- 2 kaşık nişasta
- 1 kaşık tereyağı
- 1 yumurta sarısı
Bafla (150 Yıllık Tarif) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Yoğurt, şeker, yağ ve yumurta karıştırılır. Alabildiği kadar un ( 4 su bardağından az fazla koydum ben) ek edilerek (Börek hamuru kıvamında) hamur tutulur.
- 5 bezeye ayrılır. Bezeler yuvarlanır. Oklava yardımıyla hazırlayacağımız tepsi büyüklüğünde açılır (Ben çelik tepsinin en büyüğüne yapıyorum 44 cm )
- Açılan hamurun üzerine tepsi kapatılarak gerekirse fazlalıklar kesilir. 190 derecede açılan hamurlar tek tek pişirilir(4-5 dakika) ( Yufkaları bir gün evvel de hazırlayabiliriz)
- Muhallebiyi hazırlayalım süt, şeker, un, nişasta karıştırılarak pişirilir. Kaynamaya başlayınca tereyağı ve yumurta sarısı ek edilir ve blenderden geçirilir. (Sevdiğiniz rastgele muhallebi tanımı de kullanabilirsiniz)
- Tepsinin alt kısmına pişen kurabiye yufkasından birisini yerleştiriyoruz. Üzerine 3-4 kepçe muhallebi döküyoruz. Ortalarına ceviz serpeliyoruz.
- Tekrar bir kurabiye yufkası koyup tekrar muhallebi ve ceviz olarak bütün yufkaları tamamlıyoruz. En üst kısmına; muhallebiye isteğe bağlı çikolata atarak üst imgeyi renklendiriyoruz.
- Yahut muhallebinin yarım litrelik sütü ile kakaolu olarak hazırlayabiliriz. Kakaolu muhallebiyi orta ve en üst kısma koyabiliriz. Her türlüsü üstün oluyor.
- Soğuyunca dolaba kaldırılır. İstediğimiz vakit servis edebiliriz. Afiyet olsun ????