Bafra Nokulu Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta (1 inin sarısı üzeri için)
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı ılık su
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 çay kaşığı karbonat
- Yarım paket yaş maya
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 5,5 su bardağı un
- 1 su bardağı biraz eksik toz şeker
- 2 su bardağı ceviz
- 2,5 su bardağı kuru üzüm
- Sıcak su (Kuru üzümü ıslatmak için)
Bafra Nokulu Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Uygun bir kaba aldığımız kuru üzüme üzerine geçecek kadar sıcak suyu ilave edelim. Üzümleri suyun içerisinde 7 dakika yumuşayınca kadar bekletelim.
- Yoğurma kabına yumurta, yoğurt, sıvı yağ, ılık su, sirke, karbonat, yaş maya toz şeker ve yavaş yavaş unu ekleyerek hamuru yoğurmaya başlayalım. Yumuşak kıvamlı ele yapışmayan bir hamur elde edinceye kadar yoğuralım.
- İç harcı için üzümlerin suyunu süzdürelim ve temiz bir bezin üzerine alalım. Kuru üzümleri güzelce kurulayalım. Daha sonra bir kap içerisine aldığımız üzümlerin üzerine toz şeker ve cevizi alarak karıştıralım.
- Hamuru 4 eşit parçaya keselim ve bezeler oluşturalım. Unlanmış tezgahın üzerine bezelerden bir tanesini merdane ile açabildiğimiz kadar açalım.
- Hamurun üzerine eritilmiş tereyağından her yerine gelecek şekilde sürelim. Hazırladığımız üzümlü iç harcını da bolca serpelim. Ardından rulo şeklinde saralım ve hafifçe düzeltelim. Yaklaşık 4 cm genişliğinde keselim.
- Diğer bezelerimizi de aynı şekilde hazırlayalım. Hazırladığımız nokulları pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsisine yerleştirelim.
- Üzerlerine ayırdığımız yumurta sarısını, eritilmiş tereyağı ile karıştırarak sürelim. Önceden ısıttığımız 180 derece fırında pişirelim.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.