
Bafra Nokulu Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 7 su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 su bardağı şeker
- 250 ve kuru üzüm
- 400 gram ceviz içi veya fındık
- 250 gr nişasta
- 250 gr margarin veya tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
Bafra Nokulu Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Hamuru yoğuruyoruz on dakika kadar dinlendirin ceviz büyüklüğünde 28 beze yapın 4 bezeyi tabak büyüklüğünde açın.
- Aralarını hafif nişasta serpin üstüste dizin ve aça bildiğiniz kadar açın.
- Üzerine cevizi şekeri ve üzümü serpin.
- Rulo şeklinde sarın istediğiniz uzunlukta kesin tepsiye dizin.
- Kalan bezeleri de aynı şekilde yapın.
- En son yağınızı eritin fırçayla hamurların üzerine bolca sürün yağın dibinde kalan suyu hamura dökmeyin yumuşatabilir lokullarınızı.
- 170 derece önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Yapanlara şimdiden afiyet olsun????????????.