Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Bafra Nokulu

Bafra Nokulu
0
27

dadaş

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,091
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
70
bafra-lokuku.jpg

Bafra Nokulu Tarifi İçin Malzemeler


Hamuru için
  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 7 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay kaşığı tuz
İçi için
  • 1 su bardağı şeker
  • 250 ve kuru üzüm
  • 400 gram ceviz içi veya fındık
Açmak için
  • 250 gr nişasta
Üzeri için
  • 250 gr margarin veya tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ

Bafra Nokulu Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Hamuru yoğuruyoruz on dakika kadar dinlendirin ceviz büyüklüğünde 28 beze yapın 4 bezeyi tabak büyüklüğünde açın.
  2. Aralarını hafif nişasta serpin üstüste dizin ve aça bildiğiniz kadar açın.
  3. Üzerine cevizi şekeri ve üzümü serpin.
  4. Rulo şeklinde sarın istediğiniz uzunlukta kesin tepsiye dizin.
  5. Kalan bezeleri de aynı şekilde yapın.
  6. En son yağınızı eritin fırçayla hamurların üzerine bolca sürün yağın dibinde kalan suyu hamura dökmeyin yumuşatabilir lokullarınızı.
  7. 170 derece önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Yapanlara şimdiden afiyet olsun????????????.
Bafra Nokulu Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,496Konular
982,323Mesajlar
30,205Kullanıcılar
varakaSon üye
Üst Alt