Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Bafra Pidesi

Bafra Pidesi
0
31

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
bafra-pidesi.jpg

Bafra Pidesi Tanımı İçin Gereçler


Hamur için:
  • 5 su bardağı un
  • 2 su bardağı ılık su
  • 1 paket instant kuru maya yahut 42 gram yaş maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı şeker
İç harç için:
  • 500 gram kıyma
  • 3 adet orta uzunluk soğan
  • Biraz sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • Damak tadınıza nazaran tuz
Kızardıktan sonra üzerine sürmek için;
  • 3 yemek kaşığı tereyağ

Bafra Pidesi Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. İç harç:Teflon tavaya yağı koyup kıymayı orta ateşte suyunu çekene kadar karıştırarak kavuralım. Tereyağını ek edelim.
  2. Soğanları küçük küçük doğrayıp suyunu çeken kıymanın üzerine ekleyip  karıştıralım.
  3. Soğanı pişirmeyelim.
  4. Daha sonra baharatlarıda ekleyip soğumaya bırakalım.
  5. Hamur:Derin ve geniş bir karıştırma kabın içine evvel 3 bardak un, su ve mayayı  koyup karıştıralım.
  6. Daha sonra 2 su bardağı unu yavaş yavaş ekleyip yoğurmaya başlayalım.
  7. Ele yapışmayan  kulak göğsü yumuşaklığında bir hamur yoğuralım.
  8. Hamurumuzun üzerini kapatıp 2 katı büyüklüğüne ulaşana kadar bekletelim. (ben 35 dakika kadar beklettim )
  9. Hamur kabardıktan sonra un serptiğimiz tezgahın üstüne alıp hamurun havasını alabilmek için 5 dakika kadar daha yoğuralım.
  10. Hamuru uzunlamasına iki eşit kesime bölelim.
  11. Her kesimden eşit olacak halde 5er tane beze yaparak 10 beze elde edelim.
  12. Bezelerin üzerini nemli bir  bezle örterek 10 dakika daha dinlendirelim.
  13. Dinlenen hamurları merdane yardımı ile yavaşça unladıktan sonra uzun biçimde açalım.
  14. Elimizle de ortada çekip uzatarak inceleyelim.
  15. Hamurun her yerine eşit ölçüde kıymalı harçtan koyup kenarlarından birleştirerek uzun ince kapalı bir pide yaparak hal verelim.
  16. Hamurun üzerine hiçbir şey sürmeden evvelce ısıtılmış 200° fırına koyarak üzerleri kızarana kadar pişirelim.
  17. Fırından çıkarınca üzerlerine bol tereyağı sürüp ortadan ikiye keselim.
  18. Daha lezzetli olması için pidenin arasını  bıçakla kesip içine de ufak kesimler halinde tereyağı koyarak sıcak sıcak servis edelim. Afiyet olsun.
 
858,475Konular
981,251Mesajlar
29,551Kullanıcılar
Üst Alt