Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Bafra Pidesi

Bafra Pidesi

bilgisayarci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,141
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
96
F-D Coin
63

Bafra Pidesi Tanımı İçin Malzemeler


Hamur için;
  • 2 su bardağı ılık su
  • 1 tatlı kaşığı kuru maya
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un
İç harcı için;
  • Kıyma (Göz kararı olabilir)
  • 3 adet kuru soğan
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı biber
  • Kekik
  • İsot
  • Kimyon (İsteğe bağlı öbür baharatlarda olabilir)

Bafra Pidesi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Merhabalar arkadaşlar bismillah diyerek başlayalım. Evvel hamuru yapalım derin bir kap alıp, hamuru için gerekli bütün materyalleri bir ortaya getirerek hamuru yoğuralım.
  2. Yoğurduktan sonra üzerine pak bez örtüp, dinlendirmeye bırakalım. Kıymamızı yapana kadar hamur dinlensin.
  3. Kıymayı tencereye alalım rengi dönene kadar kavuralım.
  4. Pembelikler gidince tereyağı ve ince doğranmış soğan salça ekleyip ve pişirin, altını kapatırken yarım çay bardağı su ekleyelim arkadaşlar yumuşak olsun diye piştikten sonra altını kapatıp hamuru yapmaya gecelim.
  5. Hamurun mandalinadan küçük bezelere ayıralım benim 12 tane bezem oldu. Uzun ve ince açın oklava yardımıyla.
  6. İçine kıymayı koyup, elinizle büsbütün kapatın açık yeri kalmasın. Yaptığımız pideleri yağlı kağıt serilmiş tepsiye yerleştirelim.
  7. Pidelerin üzerine birşey sürmeden fırına atalım.
  8. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarana kadar pişirelim. İnce bir hamur olduğundan çabuk pişiyor.
  9. Çıkar çıkmaz üstüne tereyağı sürün (Ben margarin kullandım sizlerde istediğinizi sürebilirsiniz).
Not: Arkadaşlar salçayı. İsteğe nazaran kullana bilirsiniz olağanda salça kullanılmaz lakin ben renk versin diye kullandım. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun ????

Bafra Pidesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,499Konular
982,575Mesajlar
30,325Kullanıcılar
Üst Alt