Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Baget Ekmek (Ekşi Mayalı)

Baget Ekmek (Ekşi Mayalı)
0
67

tekin

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,427
Etkileşim
0
Puan
36
Yaş
96
F-D Coin
95
baget-ekmek-eksi-mayali.jpg

Baget Ekmek (Ekşi Mayalı) Tarifi İçin Malzemeler

  • 600 gram ekmeklik un
  • 50 gram sarı un
  • 50 gram tam buğday unu
  • 140 gram aktif ekşi maya
  • 430 gram su
  • 12 gram tuz (20 gram su ile ıslatılmış)

Baget Ekmek (Ekşi Mayalı) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Su ve un karıştırılarak hazırlanan hamur, üzeri örtülerek 2 saat dinlendirilir.
  2. Dinlendirilmiş hamur önce maya eklenerek yoğurulur. 30 dakika sonra da tuz ilave edilerek hamur pürüzsüz, kazana/ele yapışmayacak kıvama gelinceye kadar yoğurulur.
  3. Yoğurma işlemi biten hamur, içi yağlanmış kaba alınır, kurumaması için üzeri örtülür ve 1 saat ara ile 3 kez katlama yapılır. Son katlamadan 1 saat sonra hamur buzdolabına kaldırılır.
  4. Hamur ertesi günü buzdolabından çıkarılır 1-2 saat bekletilir. Tezgâhın üzerine alınan hamur 4 parçaya bölünerek 30 dakika daha bekletilir.
  5. Hamur hafifçe yuvarlanarak beze haline getirilir ve tekrar tezgâhta 30 dakika bırakılır.
  6. Hafifçe unlanan tezgâhta bezelere baget şekli verilir ve baget kalıbına alınarak 2-3 saat üzeri örtülerek tepside mayalanması beklenir.
  7. Eğer baget kalıbınız yok ise; baget şekli verilen hamurlar un serpilmiş bezin üzerine alınır. Birbirlerine yapışmaması için de hamurların aralarında bez yüksekçe katlanır. Ekmekler 2-3 saat bu şekilde mayalandıktan sonra tepsiye aktarılarak fırına alınır.
  8. Hamurların üzerine kesik atılır. Önceden ısıtılmış fırında, 220 derecede, buhar verilerek, 25 dakika pişirilir. Afiyet olsun.
Baget Ekmek (Ekşi Mayalı) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,499Konular
982,589Mesajlar
30,354Kullanıcılar
bwidowwSon üye
Üst Alt