Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Bağışıklığı güçlendiren: Kale bitkisinin faydaları nelerdir? Kale bitkisi nasıl tüketilir?

Bağışıklığı güçlendiren: Kale bitkisinin faydaları nelerdir? Kale bitkisi nasıl tüketilir?
0
122

dagcı

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,225
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
68
F-D Coin
66
EjyHg_1607431213_1225.jpg

Mehmet Öz ve Jennifer Aniston gibi isimlerin son günlerde sıklıkla tüketilmesine yönelik açıklama yaptıkları kale bitkisi hakkında merak edilenleri sizler için araştırdık. Kıvırcık lahana olarak bilinen kale bitkisi içerdiği vitamin ve mineraller sayesinde vücudun ihtiyacı olan eksiklikleri karşılar. Peki Kale bitkisinin faydaları nelerdir? Kale bitkisi nasıl tüketilir?

Doğu Akdeniz ve Orta Asya'da sıklıkla rastlanan kale bitkisi, ülkemizde ise son 10 yıldı yetiştiriciliği yapılmaktadır. Kara lahananın bir türü olan kale bitkisine, kıvırcık lahana , kale otu ve kale lahana da denir. Kara lahanadan daha serttir. Damarları daha geniş ve kalın olan kale bitkisi, koyu yeşil olan kale bitkisi besin değeri yüksektir. Özellikle potasyum bakımından zengin olan kale bitkisi, yapılan bir araştırmada dünyanın en sağlıklı bitkisi seçilmiş. Araştırma sonucunda içerdiği kalsiyum sütten 2 kat daha fazla çıkmıştır. Vietnam, Tayvan, Güney Kore ve Çin gibi ülkelerin özel olarak yetiştiriciliğini yaptığı bitki halk tarafından da farklı şekillerde sıklıkla tüketilir. Özellikle ızgarada pişirilen etle beraber yenir. İçerdiği potasyum faydası olduğu kadar zararı da vardır. Uzmanlar kronik böbrek rahatsızlığı olanların ve az su tüketenleri bu besin konusunda uyarır. İçeriğinde yağ oranı sıfır olduğundan diyet yapanlar ise listelerine kolaylıkla ekleyebilir.

scXiJ_1607435574_101.jpg

KALE BİTKİSİNİN FAYDALARI NELERDİR?

- Yüksek oranda lif içeren kale bitkisi sindirim sisteminin daha iyi çalışmasını sağlar. Bağırsakların fonksiyonlarını düzenlediğinden kilo almayı önler. Ayrıca bağırsaklar da besin kalıntısına izin vermez. 

- Vücudun ihtiyacı olan kalsiyumu tek seferde sağlar. Sütten daha fazla kalsiyum içerdiğinden diş ve kemikleri güçlendirir. İleri yaşlarda görülme ihtimali olan diş kaybı ya da romatizmal hastalıkların önüne geçer. 

- Kemiklerdeki sıvı kaybını önleyerek çabuk iyileşmelerini ve gelişmelerini sağlar. Uzmanlar özellikle herhangi bir darba karşısında ya da kırılma sonrası hızla iyileşmesi için tüketilmesini tavsiye eder. 

XoY5v_1607435606_0522.jpg

- Her koyu yeşil renkli bitkide olduğu gibi kale bitkisinden de yüksek oranda demir vardır. Demir kansızlığa iyi gelir. Kandaki kan yapıcı hücre oranını artırır. Böylece kansızlık gibi sorunlar önlenmiş olur. Bunun yanı sıra kan basıncını da kontrol altına alır. Yüksek ve düşük tansiyonunda yaşanmasını engeller.

- Yüksek oranda K vitamini içeren kale bitkisi zihinsel sorunların önüne geçer. Sinir sistemini güçlendiren K vitamini konsantreyi artırır. İleri yaşlarda görülme ihtimali olan hafıza kaybı ya da unutkanlığın önüne geçer.

- Hücreleri yeniler. Bu sayede meme, yumurtalık ve kolon gibi kanser hastalıklarının yaşanma riskini azaltır. 

KALE BİTKİSİ NASIL TÜKETİLİR?

Üzerine zeytin yağ ve limon sıkılarak salata olarak tüketilebilir. Bunun yanı sıra zeytinyağlı yemeği yapılabilir. Tıpkı kara lahanadan yapıldığı gibi. Robottan maydanoz ve limon suyuyla beraber geçirilip detoks suyu olarak tüketilebilir. Uzakdoğu da ekmek yerine etle beraber sık sık tüketilir. 
 

Similar threads

Latice adı Berberis Vulgaris olan karamuk bitkisi, sarı ya da turuncu çiçekli bir bitkidir. Tohumlar olgunlaştıkça kırmızı ve mor meyveler ortaya çıkar. Bazı kitaplarda kadın tuzluğu olarak geçen karamuk meyvesindeki asit, limon ve elmada bulunanlarla aynıdır. Bu yüzden antioksidan bakımından...
Cevaplar
0
Görüntüleme
54
Latice adı Berberis Vulgaris olan karamuk bitkisi, sarı ya da turuncu çiçekli bir bitkidir. Bitkilerdeki tohumlar olgunlaştıkça kırmızı ve mor meyveler ortaya çıkar. Bazı kitaplarda kadın tuzluğu olarak geçen karamuk meyvesindeki asit limon ve elmada bulunanlarla aynıdır. Bu yüzden antioksidan...
Cevaplar
0
Görüntüleme
208
Çin'in alternatif tıbbında sıklıkla kullanılan ginkgo biloba bitkisi, günümüzde giderek yeniden popüler olmaya başladı. Mabet ağacında yetişen bu yaprakları eczanelerde ilaç yapımında kullanılır. Yapılan araştırmalarda ginkgo biloba bitkisi özellikle beyin sağlığına fayda sağladığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
125
Latice ismi Berberis Vulgaris olan karamuk bitkisi, sarı ya da turuncu çiçekli bir bitkidir. Bitkilerdeki tohumlar olgunlaştıkça al ve mor meyveler ortaya çıkar. Kimi kitaplarda hatun tuzluğu olarak geçen karamuk meyvesindeki asit limon ve elmada bulunanlarla birebirdir. Bu yüzden antioksidan...
Cevaplar
0
Görüntüleme
268
Şeker otu olarak bilinen stevia bitkisi son zamanlarda sağlığa olan faydaları sayesinde popülerliği artı. Doğal şeker kaynağı olan bu bitki hakkında bilmeniz gerekenleri sizler için derledik. Haberin detayında stevia bitkisine ait bilinmeyen her şeyi bulabilirsiniz. Özellikle bu bitkiyi şeker...
Cevaplar
0
Görüntüleme
99
858,465Konular
981,138Mesajlar
29,532Kullanıcılar
Üst Alt