Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Bağışıklığınızı güçlendirmek için sebzeleri mevsiminde tüketin

Bağışıklığınızı güçlendirmek için sebzeleri mevsiminde tüketin
0
126

makaleci

FD Üye
Katılım
Ocak 14, 2020
Mesajlar
87,772
Etkileşim
8
Puan
38
Yaş
37
F-D Coin
73
Zerzevatın mevsiminde tüketilmesinin kış marazları, kanseri, diyabet, kalp, kolesterol ve göz illetlerinden da korunmaya yardımcı olduğunu söyleyen Beslenme ve Diyet Mütehassısı Ulaş Özdemir “Dört mevsim birçok zerzevat ve meyveyi kolaylıkla bulabiliyor olsak da her zerzevatın mevsiminde tüketilmesi çok önemli” dedi.


sebze-dograma-kesme-tahtasi-sogan-brokoli-biber-havuc.jpg

Havaların soğumasıyla birlikte bağışıklığın güçlendirilmesi marazlardan korunmak için son aşama değerli. Mevsim sebzelerinin marazlardan korunmak açısından kıymetli olduğunu ve doğal vitamin içerdiğini vurgulayan Beslenme ve Diyet Mütehassısı Ulaş Özdemir, “Vücudun vitamin gereksinimi karşılamak için meyvelerin yanı sıra sebzelerin de azımsanmayacak raddede vitamin deposu olduğunu unutmamak gerekiyor" açıklamasında bulundu.

Evet hangi zerzevat nasıl tüketilmeli, hangi zerzevat hangi vitaminleri içeriyor? İşte kış zerzevatları ve vücudumuz için yararları...

Karnabahar: Lif içeriği yüksek bir besindir. Sindirim sistemini kronik marazlardan korur. Sulforafan ölçüsü yüksek olduğundan kanser, diyabet ve kalp illetleri üzere hastalıklarda riski azaltmada değerli rol oynar.

Pazı: Antioksidan içeriği yüksektir. Şeker, kalp marazları, kanser üzere illetlere karşı hami tesiri vardır. Göz sıhhatinde tesirlidir ve dimağ fonksiyonlarını destekler.

Balkabağı: A vitamini açısından zengindir. Göz sıhhatinde tesirlidir ve akciğer kanserine karşı gözetici rol oynar. Cildin genç görünmesine yardımcı olur.

Yan elması: Diyabet hastaları için alternatif tatlandırıcı olarak kullanılabilir. Kabızlık tedavisinde kullanılabilir. Antioksidan bileşenler sayesinde kanser riskini düşürmekte yardımcı olur.

Ispanak: Lif ve karotenoid içeriği yüksektir. Göz sıhhatini korur, kan şekerini istikrarlar, içerdiği antioksidanlar sayesinde kanser riskini düşürür.

Kereviz: Antioksidan ve lif içeriği yüksektir. Kan kolesterol seviyesini istikrarlar ve Alzheimer illetinde yardımcıdır.

Turp: Kan basıncını istikrarlar, kardiyovasküler sistem illetleri ve sindirime yardımcıdır. Kanser hücrelerinin oluşumunu handikaplar.

LAHANAGİLLER

Lahana: Lahanagiller kükürtlü besin olduğu için pişirilerek tüketilmesi önerilir. Posa içeriği yüksek, mide ve bağırsakları himayede yardımcıdır. Şeker marazı ve kolon kanserine karşı kollayıcıdır.

Brüksel lahanası: Lahanagillerden bir sebzedir. Bağışıklığı güçlendirir. Antioksidan içeriği yüksek olduğu için kanser gelişimini azaltır. Diyet lifi açısından yüksektir; kalp illetleri ve diyabet riskini azaltır. Omega-3 yağ asitleri içerir.

Brokoli: Lahanagillerden bir sair sebzedir. Çiğ halinin yüzde 90’ı sudan oluşur. Lif içeriği çok yüksek olduğundan bağırsakları himayeye yardımcıdır. Brokoli birçok zerzevattan ziyade protein içerir. Kolesterolü azaltmaya yardımcıdır ve kanser riskini azaltır.
 

Similar threads

PEMBE GREYFURT Beslenme alışkanlıkları kalp - damar illetleri, hipertansiyon, diyabet, kanser üzere pek çok illette değerli rol oynamaktadır. Yüksek nispette zerzevat ve meyve tüketimi birçok kronik marazdan korunmada tesirli olmaktadır. Zerzevat ve meyve tüketimi ile kalp - damar marazları...
Cevaplar
0
Görüntüleme
152
Kanser oluşumu birçok nedene bağlıdır. Genetik faktörler kadar yanlış beslenme de kansere yol açan nedenlerden biridir. Yapılan çalışmalar; beslenmenin, birçok kanserlerde % 10 ile %70 arasında tesirli olduğunu göstermektedir. Şimdi genlerimizde bulunan şifreleri değiştiremesek de, beslenmemizi...
Cevaplar
0
Görüntüleme
172
Çağla Kayısı, badem, erik üzere meyvelerin olgunlaşmamış haline çağla denir. Bahar birinci günlerinde kısa bir müddet tüketilebilmektedir. Ekşi bir tadı vardır. Yüksek lifli oluşlu ile glisemik indeksi (kan şekerini yükseltme hızı) düşüktür. Bağırsakları çalıştırır. Kalorisi düşüktür. Kilo...
Cevaplar
0
Görüntüleme
163
Muaf radikallerin vücuda verdiği zararı minimuma indirmek için beslenmemizde antioksidan içeriği yüksek azıkları ön sıralara almamız gerekir. Al meyveler Ahududu, böğürtlen, yaban mersini, karadut, çilek üzere meyvelerdir. İçerdikleri antioksidan öğelerden ötürü kalp damar illetleri ve kanser...
Cevaplar
0
Görüntüleme
137
Meyveler içerdikleri makro ve mikro besin ögeleri nedeniyle, meyvelerin yerinde seviyede tüketimleri ile kanser, kalp ve damar illetleri, hipertansiyon, sindirim sistemi marazları başta olmak üzere birçok kronik hastalık riskinin azalması, bağışıklık sisteminin güçlenmesi ve yaşlanmanın...
Cevaplar
0
Görüntüleme
138
858,506Konular
983,095Mesajlar
33,116Kullanıcılar
TrsweozZSon üye
Üst Alt