Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Bahar Pastası

Bahar Pastası
0
66

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
bahar-pastasi-3.jpg

Bahar Pastası Tanımı İçin Gereçler


Pandispanya için;
  • 5 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • Yarım çay bardağı su
  • 1,5 su bardağı un
  • 2 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin
Kreması için;
  • 2 su bardağı süt
  • 2 tepeleme yemek kaşığı nişasta
  • 5 yemek kaşığı toz şeker (fazla tepeleme kullanmayın)
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 paket vanilin
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
Ayrıyeten ;
  • 1 paket toz kremşanti
  • Yarım su bardağı soğuk süt
Ortası için;
  • Çilek muz
En ustu için
  • 1 poşet orman meyveli kremşanti
  • 1 poşet sade kremşanti
Renklendirmek için;
  • Yeşil ,pembe besin boyası

Bahar Pastası Tanımı Yapılışı

  1. Öncelikle pandispanyayla başlayalım yumurtanın sarısını, beyazını ayırın, beyazını bir fiske tuzla kar haline getirelim.
  2. Sarısına şeker ekleyip düzgünce çırpın, kalan malzemeyi ekleyip yeterlice karıştırın bu karışımı beyazın üzerine dökelim.
  3. Spatulayla söndürmeden karıştırın, 150 derece fırında pişirelim.
  4. Düzgünce kızarana kadar kapağını açmayın daha sonra krema için vanilin ve tereyağı hariç tüm malzemeyi ekleyip kaynayana kadar karıştırarak pişirelim.
  5. Kaynadıktan sonra biraz daha kaynatıp kapatalım tereyağı ve vanilin ekleyelim.
  6. Üzerine değecek formda streçle kapatıp soğumaya bırakalım.
  7. Bu sırada üzeri için olan kremşantileri çırpıp dolaba kaldıralım.
  8. Hazır bulunsun kremamız soğuyunca 1 poşet kremşanti daha çırpıp kremaya ekleyelim ve mikserle biraz daha çırpalım.
  9. Pandispanyayı 3 eşit modüle bölelim birinci katı alalım biraz süt ile ıslatalım kremadan koyalım çilek ve muz dizelim
  10. Başka katı da birebir biçimde yapalım son katı koyalım orman meyveli kremşantiyle kaplayalım dışını beyaz olarak çırptığımız kremşantiden kaselere amiralim.
  11. Dilediğimiz tonlarda besin boyalarıyla renklendirelim üzerine krema duylarıyla haller verelim ve pastamız hazır.
 
858,505Konular
982,696Mesajlar
33,053Kullanıcılar
gakgunSon üye
Üst Alt