nicebayan
FD Üye
- Katılım
- Ara 24, 2016
- Mesajlar
- 94,678
- Etkileşim
- 2
- Puan
- 38
- Yaş
- 36
- Web sitesi
- nicebayan.com
- F-D Coin
- 90
Bahar Yorgunluğuna Karşı Ne Yapmalı?
Insanlar genelde kışları fazla çalışmayı ve yazları da çalışmayı severler Bahar zamanlarda üzerlerinde bir takâtsizlik bir halsizlik başlangıcı olur Vücudun kendini yenilediği bu dönemde bu şekilde durumların olması olağan olarak karşılansa da irk bu zamanlarda kendilerine daha dikkat etmeliler Çünkü halsizlikler veya dağıtılmış mevsimsel hastalıklara neden olabilir bahar ayları Bu gibi sorunlarla karşılaşmamak için ve vücudumuzun sağlığı için ve de bahar yorgunluğunu atmamız için dağıtılmış yollar yöntemler vardır isterseniz sizler için biraz veri verelim
Bahar Yorgunluğuna Karşısında Ne Yapmalı?
Baharda gelişen stresi, sıkıntıları eksilmek için B grubu vitaminleri zengin gıdaları mutlaka tüketmeye ailemize ve sevdiklerimizin tüketmesine muavin olmalıyız Bütün tahıllı ekmekler, yeşil yapraklı sebzeler, kuru baklagiller, et ve süt ürünleri gibi güya vitaminlerin tüketimine siklet vermeliyiz Antioksidan vitaminler vücudumuzun yardımsever olmayan çevreden bulaşacak tepkilere karşısında koruyuculuğunu arttırdığı bizleri koruduğunu görebiliriz E vitamini, C vitamini, A vitamini, selenyum ve çinko, dinç antioksidan özelliklerine sahip vitaminler olduğunu söylemeliyiz C vitaminin bakımından zengin besinler; biber, maydanoz, turunçgiller, brokoli, soğan, kereviz, çilek ve kiviyi sizler için söyleyebiliriz A vitamininden varlıklı besinler: Balık, kırmızı et, yumurta sarısı, süt, yoğurt, havuç, , şeftali, kayısı, tatlı kabak, kavun ıspanak, brokoli, tere, maydanoz, dereotu ve roka gibi besinleri de A vitamini olarak sayabiliriz E vitamininden varlıklı besinler: Nebati yağlar, yeşil yapraklı sebzeler, yağlı tohumlar, yumurta ve kepeği ayrılmamış un olarak sayabiliriz
bundan başka şunlara da dikkat etmeliyiz Jurnal öğün sayımızı artırmalı, sindirim sistemimizin zorlanmaması için fazla kayda değer olduğunu unutmamalısınız Öğün araları 2,5 – 3 saat arayla olmalı, uzun süre aç kalınmamalı ve ansızın yemeğe geçilmemeli yoğun şekilde yemek yenilmemelidir Günlük akışkan tüketiminin artmasını sağlamalıyız, baharda değişmesi beklenen hormonal ve çevresel etkilerin vücudumuzda yaratacağı şişkinliği azaltacağından dolayı tartma verilmelidir Gün içerisin de 1014 kadeh arası su tüketimine siklet ve itina göstermeliyiz Kola ve kahve yarı kafein içeriği yüksek içecekler ve alkol tarzı ürünlerin tüketimi, stresi ve vücuttaki ödemi arttıracağından nedeniyle uzakta durulması zorunlu içeceklerden olduğunu söylemeliyiz *
Insanlar genelde kışları fazla çalışmayı ve yazları da çalışmayı severler Bahar zamanlarda üzerlerinde bir takâtsizlik bir halsizlik başlangıcı olur Vücudun kendini yenilediği bu dönemde bu şekilde durumların olması olağan olarak karşılansa da irk bu zamanlarda kendilerine daha dikkat etmeliler Çünkü halsizlikler veya dağıtılmış mevsimsel hastalıklara neden olabilir bahar ayları Bu gibi sorunlarla karşılaşmamak için ve vücudumuzun sağlığı için ve de bahar yorgunluğunu atmamız için dağıtılmış yollar yöntemler vardır isterseniz sizler için biraz veri verelim
Bahar Yorgunluğuna Karşısında Ne Yapmalı?
Baharda gelişen stresi, sıkıntıları eksilmek için B grubu vitaminleri zengin gıdaları mutlaka tüketmeye ailemize ve sevdiklerimizin tüketmesine muavin olmalıyız Bütün tahıllı ekmekler, yeşil yapraklı sebzeler, kuru baklagiller, et ve süt ürünleri gibi güya vitaminlerin tüketimine siklet vermeliyiz Antioksidan vitaminler vücudumuzun yardımsever olmayan çevreden bulaşacak tepkilere karşısında koruyuculuğunu arttırdığı bizleri koruduğunu görebiliriz E vitamini, C vitamini, A vitamini, selenyum ve çinko, dinç antioksidan özelliklerine sahip vitaminler olduğunu söylemeliyiz C vitaminin bakımından zengin besinler; biber, maydanoz, turunçgiller, brokoli, soğan, kereviz, çilek ve kiviyi sizler için söyleyebiliriz A vitamininden varlıklı besinler: Balık, kırmızı et, yumurta sarısı, süt, yoğurt, havuç, , şeftali, kayısı, tatlı kabak, kavun ıspanak, brokoli, tere, maydanoz, dereotu ve roka gibi besinleri de A vitamini olarak sayabiliriz E vitamininden varlıklı besinler: Nebati yağlar, yeşil yapraklı sebzeler, yağlı tohumlar, yumurta ve kepeği ayrılmamış un olarak sayabiliriz
bundan başka şunlara da dikkat etmeliyiz Jurnal öğün sayımızı artırmalı, sindirim sistemimizin zorlanmaması için fazla kayda değer olduğunu unutmamalısınız Öğün araları 2,5 – 3 saat arayla olmalı, uzun süre aç kalınmamalı ve ansızın yemeğe geçilmemeli yoğun şekilde yemek yenilmemelidir Günlük akışkan tüketiminin artmasını sağlamalıyız, baharda değişmesi beklenen hormonal ve çevresel etkilerin vücudumuzda yaratacağı şişkinliği azaltacağından dolayı tartma verilmelidir Gün içerisin de 1014 kadeh arası su tüketimine siklet ve itina göstermeliyiz Kola ve kahve yarı kafein içeriği yüksek içecekler ve alkol tarzı ürünlerin tüketimi, stresi ve vücuttaki ödemi arttıracağından nedeniyle uzakta durulması zorunlu içeceklerden olduğunu söylemeliyiz *