iltasyazilim
FD Üye
Yiyeceklerin vazgeçilmezleri olan baharatlar, birçok rahatsızlığa da hap oluyor Yapılan araştırmalara tarafından, baharatlar, insan vücudundaki rahatsızlıkların tedavisi için ilaç niteliğinde
Baharatın tıptaki faydalarının çok eskiden bu yanlamasına bilindiğini bildiren uzmanlar, Bu yöntemle tedavide kullanılan baharatlar ast tesir göstermemektedir Bu türlü tedavinin tarihi çok eskiye dayanmaktadırdiyor İşte araştırmalara tarafından hangi baharat hangi rahatsızlığa iyi geliyor:
Ağız yaralarına aleyhinde, sirke ve susam yağı karışımıyla gargara yapılabilir Birer çorba kaşığı böğürtlen yaprağı, hunnap, mercimek ve sinirli yapraktan oluşan karışımı kaynatıp, ılıkken gargara yapabilirsiniz Kuru üzüm, anason ve balı benzer ölçüde karıştırıp, yaraların üstüne sürebilirsiniz Bol kekik çiğneyin
Akciğer rahatsızlıkları için ısırgan tohumu, karabiber, mürsafi, bal ve hardal eşit miktarda karıştırılır ve sabah akşam birer çorba kaşığı yenir
Alerji için, 100 gr ısırgan otu fazla 100 gr kırkkilit otu karışımını akarsu gibi demleyip, günde 3 dere bardağı içmek ve bu tedaviye en düşük 20 gün sürdürmek gerekir Şahtere otu çay gibi demlenip, sabah akşam 1 su bardağı içilebilir
Birer çorba kaşığı acı yonga ve ravend çini, demlenip sabah akşam birer kadeh içilir Kaşınan bölgeye oğulotunu haşlayıp ezerek koyarsanız kaşıntı geçer
Araştırmalara kadar apandisit hastalığını önleyici en etkili şey, böğürtlen çayıdır
Arpacık için bir çay bardağı sıcak suya bir parça papatya konur ve bir müddet sonradan süzülerek bununla göze masaj yapılır Bu çare 2 saatte bir, 510 dakika tekrarlanır
Astım hastalığı için bir litre suya bir tutam mersin yaprağı ya da ısırgan konur ve 10 dakika kaynatılıp demlenir ve süzülür Günde 810 akarsu bardağı, şekersiz olarak içilir Bir litre sıcak suya 5 yemek kaşığı ısırgan otu konur, 5 dakika daha sonra süzüp günde 810 kadeh tatsız içilir
Bademcik için kekik gargarası çok etkilidir, bunun yanı sıra balık yağı da içilebilir
Mayasıl rahatsızlığı olanlar, zulumba ve üzerlik tohumunu eşit oranlarda karıştırıp, sabahları aç karnına bir nehir kaşığı yiyebilir
Baş ağrısına bir kadeh sıcak suya birer tutam lavanta, papatya, nane, biberiye ve kekik konur, 5 dakika daha sonra süzerek günde 24 bardak içilir
Böbrek ve mesane taşı için bir litre suya birer tutam kırkkilit otu, darı püskülü ve kiraz sapı konur, 5 dakika kaynatılır ve süzerek günde 24 bardak içilir Ağrıyı dindirmek içinse; 1 litre suya birer tutam keten tohumu ve meyan kökü konur, 15 dakika kaynatılıp süzülür ve günde 34 kadeh aç karnına içilir
Deri hastalıkları için 80 gram ravent çini, bir kilo bal ile karıştırılarak günde 3 öğün aç karnına bir tatlı kaşığı yenir
Damat tıkanıklığı için 250 gram hayıt tohumu, 6 litre suda yarım saat kaynatılır ve günde 3 öğün, aç karna, bir nehir bardağı içilir (Tansiyon düşürücü etkisi vardır)
Dudak çatlaması için balmumu ve gülyağı birlikte eritilerek çatlaklara sürülür Susam yağı da iyi bir koruyucudur
Ergenlik ve sivilceler için şap ve narkabuğunu sirkeli suda kaynatıp bu suyla sivilceleri silmek yararlıdır
Gastrit için her gün kahvaltıdan önce 1 nehir kaşığının dörtte biri oranında Hardal tohumunu, ılık suyla içmek ve bu tedaviyi 20 jurnal kür halinde yapmak faydalıdır
Guatr için tere tohumu, nöbet şekeri veya bal ile eşdeğer oranlarda karıştırılıp yenir Deniz süngeri kurtulup toz haline getirilir ve balla karıştırılarak yenir
Yürek krizine aleyhinde ökseotu çayı, melisa çayı ve adaçayı içmek kap krizini önleyici etkiye sahiptir Keza civanperçemi, atkuyruğu ve kekik oturma banyoları da yararlıdır
Kansızlık için 50 gram kınakına, bir kilogram siyah kuru üzüm ve bir tedarik mürdüm eriğiyle 3 litre suda bir müddet kaynatılır ve günde 3 öğün içilir
Adale erimesine aleyhinde günde 34 kadeh aslanpençesi çayı yudum yudum içilmelidir
Kemik erimesine karşı günde 34 bardak Civanperçemi çayı yudum yudum içilmelidir
Kireçlenmeye karşı 400 gram Ardıç tohumu, 1 kilo bal ile karıştırılır ve bu karışımdan, günde 3 öğün, aç karnına, 1 tatlı kaşığı yenir
Nefes darlığına karşısında bir arz deniz kadayıfı, toz haline getirilir Ihlamur içine 1 dere kaşığı oranında katılarak kaynatılıp içilir
Öksürük için günde 20 gramdan fazla olmamak kaydıyla, defne tohumu bal ile karıştırılıp yenir 100 gram toz zencefil ve 100 gram toz zerdeçal 1 kilo bal ile karıştırılarak günde 3 öğün aç karna, 1 tatlı kaşığı yenir
Prostat için 100 gram eğir kökü, 5 litre suda, 25 litre kalıncaya değin kaynatılır Günde 3 öğün, yemeklerden yarım saat önce, 1 çay bardağı içilir Aynı miktarda kereviz tohumu da aynı şekilde hazırlanarak günde 3 öğün, yemeklerden 15 dakika önce, 1 nehir bardağı içilir
Romatizma için hardal tohumu dövülüp, bal ile karıştırılarak yenir Keza, ağrılı bölgeye sürülür 100 gram pelesenk yağı, 70 gram kekik yağı, 50 gram alabalık yağı ve 25 gram karanfil yağı karıştırılıp ağrılı bölgeye başvuru edilir
Sedef hastalığı için 50 gram ısırganotu, 50 gram şahtereotu ve 50 gram civanperçemi 1 litre sıcak suda 15 dakika bekletilip süzülür ve günde 34 bardak içilir
diyabet için 1 litre sıcak suya 20 gram mersin yaprağı konup 510 dakika demlenir ve gün boyu içilir 250 gram servi kozalağ e, biberiye ve kekik konur, 5 dakika daha sonra süzerek günde 24 kadeh ı, 250 gram pelinotu ve 100 gram melisa 25 litre alkole konur Hava almayan bir kapta 45 gün bekletilir ve günde 3 öğün, aç karna, 1 kahve fincanı suya 810 damla damlatılarak içilir *
Baharatın tıptaki faydalarının çok eskiden bu yanlamasına bilindiğini bildiren uzmanlar, Bu yöntemle tedavide kullanılan baharatlar ast tesir göstermemektedir Bu türlü tedavinin tarihi çok eskiye dayanmaktadırdiyor İşte araştırmalara tarafından hangi baharat hangi rahatsızlığa iyi geliyor:
Ağız yaralarına aleyhinde, sirke ve susam yağı karışımıyla gargara yapılabilir Birer çorba kaşığı böğürtlen yaprağı, hunnap, mercimek ve sinirli yapraktan oluşan karışımı kaynatıp, ılıkken gargara yapabilirsiniz Kuru üzüm, anason ve balı benzer ölçüde karıştırıp, yaraların üstüne sürebilirsiniz Bol kekik çiğneyin
Akciğer rahatsızlıkları için ısırgan tohumu, karabiber, mürsafi, bal ve hardal eşit miktarda karıştırılır ve sabah akşam birer çorba kaşığı yenir
Alerji için, 100 gr ısırgan otu fazla 100 gr kırkkilit otu karışımını akarsu gibi demleyip, günde 3 dere bardağı içmek ve bu tedaviye en düşük 20 gün sürdürmek gerekir Şahtere otu çay gibi demlenip, sabah akşam 1 su bardağı içilebilir
Birer çorba kaşığı acı yonga ve ravend çini, demlenip sabah akşam birer kadeh içilir Kaşınan bölgeye oğulotunu haşlayıp ezerek koyarsanız kaşıntı geçer
Araştırmalara kadar apandisit hastalığını önleyici en etkili şey, böğürtlen çayıdır
Arpacık için bir çay bardağı sıcak suya bir parça papatya konur ve bir müddet sonradan süzülerek bununla göze masaj yapılır Bu çare 2 saatte bir, 510 dakika tekrarlanır
Astım hastalığı için bir litre suya bir tutam mersin yaprağı ya da ısırgan konur ve 10 dakika kaynatılıp demlenir ve süzülür Günde 810 akarsu bardağı, şekersiz olarak içilir Bir litre sıcak suya 5 yemek kaşığı ısırgan otu konur, 5 dakika daha sonra süzüp günde 810 kadeh tatsız içilir
Bademcik için kekik gargarası çok etkilidir, bunun yanı sıra balık yağı da içilebilir
Mayasıl rahatsızlığı olanlar, zulumba ve üzerlik tohumunu eşit oranlarda karıştırıp, sabahları aç karnına bir nehir kaşığı yiyebilir
Baş ağrısına bir kadeh sıcak suya birer tutam lavanta, papatya, nane, biberiye ve kekik konur, 5 dakika daha sonra süzerek günde 24 bardak içilir
Böbrek ve mesane taşı için bir litre suya birer tutam kırkkilit otu, darı püskülü ve kiraz sapı konur, 5 dakika kaynatılır ve süzerek günde 24 bardak içilir Ağrıyı dindirmek içinse; 1 litre suya birer tutam keten tohumu ve meyan kökü konur, 15 dakika kaynatılıp süzülür ve günde 34 kadeh aç karnına içilir
Deri hastalıkları için 80 gram ravent çini, bir kilo bal ile karıştırılarak günde 3 öğün aç karnına bir tatlı kaşığı yenir
Damat tıkanıklığı için 250 gram hayıt tohumu, 6 litre suda yarım saat kaynatılır ve günde 3 öğün, aç karna, bir nehir bardağı içilir (Tansiyon düşürücü etkisi vardır)
Dudak çatlaması için balmumu ve gülyağı birlikte eritilerek çatlaklara sürülür Susam yağı da iyi bir koruyucudur
Ergenlik ve sivilceler için şap ve narkabuğunu sirkeli suda kaynatıp bu suyla sivilceleri silmek yararlıdır
Gastrit için her gün kahvaltıdan önce 1 nehir kaşığının dörtte biri oranında Hardal tohumunu, ılık suyla içmek ve bu tedaviyi 20 jurnal kür halinde yapmak faydalıdır
Guatr için tere tohumu, nöbet şekeri veya bal ile eşdeğer oranlarda karıştırılıp yenir Deniz süngeri kurtulup toz haline getirilir ve balla karıştırılarak yenir
Yürek krizine aleyhinde ökseotu çayı, melisa çayı ve adaçayı içmek kap krizini önleyici etkiye sahiptir Keza civanperçemi, atkuyruğu ve kekik oturma banyoları da yararlıdır
Kansızlık için 50 gram kınakına, bir kilogram siyah kuru üzüm ve bir tedarik mürdüm eriğiyle 3 litre suda bir müddet kaynatılır ve günde 3 öğün içilir
Adale erimesine aleyhinde günde 34 kadeh aslanpençesi çayı yudum yudum içilmelidir
Kemik erimesine karşı günde 34 bardak Civanperçemi çayı yudum yudum içilmelidir
Kireçlenmeye karşı 400 gram Ardıç tohumu, 1 kilo bal ile karıştırılır ve bu karışımdan, günde 3 öğün, aç karnına, 1 tatlı kaşığı yenir
Nefes darlığına karşısında bir arz deniz kadayıfı, toz haline getirilir Ihlamur içine 1 dere kaşığı oranında katılarak kaynatılıp içilir
Öksürük için günde 20 gramdan fazla olmamak kaydıyla, defne tohumu bal ile karıştırılıp yenir 100 gram toz zencefil ve 100 gram toz zerdeçal 1 kilo bal ile karıştırılarak günde 3 öğün aç karna, 1 tatlı kaşığı yenir
Prostat için 100 gram eğir kökü, 5 litre suda, 25 litre kalıncaya değin kaynatılır Günde 3 öğün, yemeklerden yarım saat önce, 1 çay bardağı içilir Aynı miktarda kereviz tohumu da aynı şekilde hazırlanarak günde 3 öğün, yemeklerden 15 dakika önce, 1 nehir bardağı içilir
Romatizma için hardal tohumu dövülüp, bal ile karıştırılarak yenir Keza, ağrılı bölgeye sürülür 100 gram pelesenk yağı, 70 gram kekik yağı, 50 gram alabalık yağı ve 25 gram karanfil yağı karıştırılıp ağrılı bölgeye başvuru edilir
Sedef hastalığı için 50 gram ısırganotu, 50 gram şahtereotu ve 50 gram civanperçemi 1 litre sıcak suda 15 dakika bekletilip süzülür ve günde 34 bardak içilir
diyabet için 1 litre sıcak suya 20 gram mersin yaprağı konup 510 dakika demlenir ve gün boyu içilir 250 gram servi kozalağ e, biberiye ve kekik konur, 5 dakika daha sonra süzerek günde 24 kadeh ı, 250 gram pelinotu ve 100 gram melisa 25 litre alkole konur Hava almayan bir kapta 45 gün bekletilir ve günde 3 öğün, aç karna, 1 kahve fincanı suya 810 damla damlatılarak içilir *