Kan şekerini dengelerBirçok araştırma tarçının insülin duyarlılığını arttırdığı ve bu nedenle kan şekerini dengelediğini ortaya koymuştur Bu yüzden diyabet hastaları göre çok sık kullanılır id Gad300250Enfeksiyonlara karşı savaşırTarçının mantar ve maya enfeksiyonlarını durduran harika bir etkisi vardır Tarçının bu özelliğini sağlayan şey ise,içerisinde zengin miktarda yer alan uçucu yağlardır Bunun yanında tarçın yağının da enfeksiyon hastalıklarıyla savaşma noktasındaki özelliği bilinirŞişkinlik ve gaz sorunlarını giderirTarçın bağırsaklardaki şişkinlik ve gaz sorunlarından kaynaklanan rahatsızlıklara iyi kazanç Bunu bağırsaklarda bulunan enfeksiyonları gidererek, dolayısıyla da bağırsakların olağan çalışmasını sağlayarak başarırZihni açar ve beyine katkı sağlarBazı araştırma sonuçları,tarçının zihni açtığını ve belleğin fonksiyonlarını yerine getirmesini kolaylaştırdığını ortaya koymuştur aynı zamanda konsantrasyonu da arttırmaktadırZayıflamaya tezgâhtar olurTarçının kan dolaşımını arttırıcı özelliği vardır Artan kan hızı çoğunlukla zayıflamaya muavin olur Bunun yanına tarçının kan inceltici özelliği, kalp sorunu yaşayan millet için kan pıhtılaşmasını yasaklayıcı niteliktaşır Kasları rahatlatırTarçının öteki bir özelliği ise ısınmaya muavin olmasıdır Bir taşıyıcı yağ ile birleştiğinde, kasların rahatlamasına ve ağrıların hafiflemesine tezgâhtar olur Hem takâtsizlik ya da ağrıyan kaslar için banyo suyuna 34 damlatarçın yağı katılarak duş alınabilirKolesterolü düşürürŞimdiye kadar yapılan bilimsel çalışmalar,tarçının şeker ve yağ eritme üzerinde dolambaçlı etkilerinin olduğunu ortaya koymuştur Lakin benzer şekilde tarçının kolesterolü düşürme noktasında doğrudan doğruya etkisi olduğu da belirtilmiştirbaharatlarinsahitarcininfaydalari5c43c3060ed6ajpegTatlıların üzerine tarçın serpiştirinDiş ve diş eti hastalıklarında çözümTarçının antibakteriyel özelliğinden nedeniyle diş çürüğü ve diş eti hastalıklarına karşı önemli derecede olumlu etkisi vardır Diş eti ve dişlerde oluşan bakterileri öldürür Bunun yanına tarçın yağı, sakız, gargaralar ve diş macunlarında antibakteriyel olarak da kullanılmaktadırAlzheimer hastalığını engelleyebilirTarçının içerdiği besinler doğru Alzheimer hastalığına niçin olan genleri engellediği bilinmektedir Tarçın bu hastalığa neden olan genleri yavaşlattığı gibi, bu genlerin yıkım ettiği hücrelerin tekrar onarılmasına da tezgâhtar olur