
Baharatlı Erişte Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı erişte
- 1 yemek kaşığı margarin
- 1/2 (yarım) kahve fincanı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı kırmızı biber
- 1 çay kaşığı nane
- 1/2 (yarım) çay kaşığı kekik
- 1/2 (yarım) çay kaşığı sarımsak tozu
- 1/2 (yarım) çay kaşığı kişniş
- 1 tatlı kaşığı tuz
Baharatlı Erişte Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Margarin ve sıvı yağı ısıtıyoruz.
- Yağ eriyince erişteyi koyup kavurmaya başlıyoruz.
- Erişteler kavrulunca baharatları ve tuzu koyup karıştırıyoruz.
- Üzerini geçecek şekilde kaynar su koyup kısık ateşte suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
Baharatlı Erişte Tarifi Fotoğraflı Yapılışı