teknolojiuzmani
FD Üye

Baharatlı Karnabahar Sote Tarifi İçin Malzemeler
- 1 karnabahar (700 gr)
- 1 kırmızı soğan
- 1 kapya biber
- 1 köy biberi
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı garam masala
- 1/2 (yarım) çay kaşığı zerdeçal
- 1/2 (yarım) çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı tuz
- 8-10 sap maydanoz (yıkanıp doğranmış)
Baharatlı Karnabahar Sote Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Karnabaharı çiçeklerinden kabuklu ceviz boyutunda ayırıp yıkayarak süzgeçe alın.
- Soğanın kabuğunu soyarak iri yemeklik doğrayın. Biberleri yıkayıp kabaca doğrayın.
- Tavaya zeytinyağını alın, açık ateşte yağ ısınınca karnabaharları ekleyip ara sıra karıştırarak kızarana kadar 8-10 dakika soteleyin.
- Soğan, biber ve doğranmış sarımsakları ilave ederek 5 dakika daha soteleyin, baharatları ekleyip ocağı kapatın.
- Maydanoz ile karıştırarak sıcak veya ılık olarak servis edin.
Baharatlı Karnabahar Sote Tarifi Fotoğraflı Yapılışı