Baharatlı Kurabiye (Pastane Usulü) Tanımı İçin Malzemeler
- 125 gram margarin yada tereyağı (oda ısısında)
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta akı (sarısı dışına)
- 2 yemek kaşığı sirke (elmada olur üzümde)
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı dolusu çörek otu
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı pulbiber
- 1 çay kaşığı kuru dereotu
- 1 yemek kaşığı dolusu ay çekirdeği
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 paket kabartma tozu
- 3-4 su bardağı un (kontrollü ekleyin hafif ele yapışan bir hamur olacak)
Baharatlı Kurabiye (Pastane Usulü) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Oda sıcaklığındaki yağımıza un ve kabartma tozu hariç tüm materyallerimizi ekleyip uygunca karıştıralım. (tüm gereçler oda ısısında olmalı).
- Unu ve kabartma tozunuda ekleyip ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edelim.
- Hamurumuzun üzerini bir örtüyle kapatıp yarım saat dinlendirelim.
- Sonra istediğimiz biçimi verip yağlı kağıt serdiğimiz tepsimize dizelim.
- 180 derece ısıtılmış fırında yaklaşık 20 dakika pişirelim. Fırından fırına bu mühlet değişebilir, siz denetim edin bu müddette.
Baharatlı Kurabiye (Pastane Usulü) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.