Baharatlı Minik Ekmekler Tanımı İçin Materyaller
- 1 su bardağından bir parmak eksik su ılık
- 1/2 (yarım) su bardağı süt
- 1/2 (yarım) yaş maya
- 1,5 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı mısır unu
- 2, 5-3 su bardağı un
- 2 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri yahut parmesan peyniri
- 1 tatlı kaşığı sarımsak tozu
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1/2 (yarım) tatlı kaşığı kurutulmuş reyhan yahut fesleğen
- Sıvıyağ
Baharatlı Minik Ekmekler Tanımı Yapılışı
- Hamur için materyalleri karıştırma kabına alın. Unu denetimli ekleyip hafif ele yapışan bir hamur yoğurun.
- Biraz sıvı yağ elinize alarak toparlayıp 30-40 dakika dinlendirin. Dinlenen hamuru unlanmış tezgaha alın.
- Minik minik bezeler yapıp yağlı kağıt serilmiş fırın kağıdına aralıklarla dizin. Elinizle hafif üzerlerine bastırın.
- Sıvıyağ sürüp baharatlı karışımı serpin üzerlerine bir 30 dakika daha tepside bu biçimde dinlendirin.
- Evvelce ısıtılmış 200 derecelik fırında 15-20 dakika kızara dek pişirin. Afiyetle. İnstagram sayfam profilde sabittir. Sevgiler.