Baharatlı Pilav nasıl yapılır
Resimli Baharatlı Pilav Tarifleri,
Baharatlı Pilav yapılışı
Malzemeler
Tuz , 1 Su bardağı pirinc 3 Corba kaşığı zeytinyağı 2 Corba kaşığı tereyağı 2 Corba kaşığı kaşar peyniri rendesi 1 Tatlı kaşığı kekik 2 Adet soğan 2 Su bardağı et suyu 1 Tatlı kaşğı biberiye
Hazırlanışı
Pirinci soğuk suda yıkayıp, suzun Soğanı ince ince kıyıp, eritilmiş tereyağında pembeleştirin Tencereye ekleyip, surekli karıştırarak pirinclerin rengi değişene dek kavurun Kekik ve biberiyeyi pirincin uzerine serpiştirip, zeytin yağını ilave edin Tahta kaşıkla surekli karıştırarak azar azar et suyunu ekleyin Kapağını kapatatıp, kaynadıktan sonra ateşi kısın Pilav pişince ateşten alıp, kaşar peynirini ekleyerek karıştırın
Kapağını kapatıp, 1015 dakika demlenmeye bırakın Uzerine biberiye serpin ve dilerseniz nane yaprakları ile susleyip, sıcak olarak servis yapın
imagesbaharatlipilavtarifiresimli5ad41d2858153
afiyet olsun
Resimli Baharatlı Pilav Tarifleri,
Baharatlı Pilav yapılışı
Malzemeler
Tuz , 1 Su bardağı pirinc 3 Corba kaşığı zeytinyağı 2 Corba kaşığı tereyağı 2 Corba kaşığı kaşar peyniri rendesi 1 Tatlı kaşığı kekik 2 Adet soğan 2 Su bardağı et suyu 1 Tatlı kaşğı biberiye
Hazırlanışı
Pirinci soğuk suda yıkayıp, suzun Soğanı ince ince kıyıp, eritilmiş tereyağında pembeleştirin Tencereye ekleyip, surekli karıştırarak pirinclerin rengi değişene dek kavurun Kekik ve biberiyeyi pirincin uzerine serpiştirip, zeytin yağını ilave edin Tahta kaşıkla surekli karıştırarak azar azar et suyunu ekleyin Kapağını kapatatıp, kaynadıktan sonra ateşi kısın Pilav pişince ateşten alıp, kaşar peynirini ekleyerek karıştırın
Kapağını kapatıp, 1015 dakika demlenmeye bırakın Uzerine biberiye serpin ve dilerseniz nane yaprakları ile susleyip, sıcak olarak servis yapın
imagesbaharatlipilavtarifiresimli5ad41d2858153
afiyet olsun