Baharatlı Tereyağlı Yumurtalı Ekmek Tanımı İçin Malzemeler
- 2.5 tane bayat ekmek
- 3 adet yumurta
- Yarım su bardağı süt
- 1 kase beyaz peynir
- 1 kase kaşar peynir
- 1 kase örgü peynir
- 1 çay kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 3 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı zerdeçal
- 1 çay kaşığı nane
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
- 1 çay kaşığı kekik
Baharatlı Tereyağlı Yumurtalı Ekmek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Baharatlı tereyağ için bütün gereçler kaba alınır, krem haline gelene kadar karıştırılır.
- Yumurta ,süt, tuz çırpılır için peynirler eklenir karıştırılır.
- Ekmekler dilimlenir hepsinin üstüne baharatlı tereyağ sürülür.
- Yağlı kağıt serili tepsiye dizilir.
- Yapılan peynirli harçtan eklenir (ben biraz sosis ekledim sucuk kavurma ekleyebilirsiniz bir kaçını da oğluma pizza üzere yaptım )
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında peynirler eriyene kadar pişirilir servise hazır.