
Baharatlı Tuzlu Kurabiye Tanımı İçin Gereçler
- 2 adet yumurta
- 125 gram becel
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 2 tatlı kaşığı pudra şekeri
- 1 yemek kaşığı sirke
- 2 yemek kaşığı çörek otu
- Yarım çay kaşığı karbonat
- 1 kabartma tozu
- Aldığı kadar un
Baharatlı Tuzlu Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Derin bir kaba 2 yumurtayı kırıp, daha sonra becel, sıvı yağ ve öteki materyalleri sırasıyla koyup karıştıralım.
- En son unu azar azar ek edip hamuru yoğuralım.
- Bir kesim alıp elimizde yuvarlayalım.
- Yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye kurabiyeleri sıralayalım.
- Üzerine yumurta sarısı sürüp kavrulmuş susama batıralım.
- 160 derecede pişirelim. Afiyet olsun????.