iltasyazilim
FD Üye
Bakır nedir,ne işe fayda?,bakırın faydaları bakır hangi gıdalarda bulunur,bakır hangi besinlerde bulunur?
Bakır ne işe yarar?
Bakır birçok enzimin işleyişinde etkisi olan bir oligo elementtir Kollajen liflerinin üretiminde baş bildiren bakır kemik, kıkırdak ve tendonlarımızın dinç olmasını sağlar Bakır aynı zamanda hemoglobin üretiminde de manâlı rol oynar Bu oligo element asap sistemi, kaslar ve karaciğerimizde stok yapar
Bakır antioksidan özelliklere sahip bir oligo elementtir Keza ciltteki yaşlanmayı önleme konusunda da kullanılır aynı zamanda kronik eklem yangısı ve kalpdamar hastalıkları tedavisinde önerilir
Bakır eksikliği anemiye tabi bir takâtsizlik yaratabilir; kemik ve eklemlerde de güçsüzlük doğurabilir Dolayısıyla yaşı ilerlemiş olanlar bakır eksikliğine aleyhinde fazla titiz olmalıdır
Önerilen bakır tüketimi
Bir yetişkinin günlük ortalama bakır ihtiyacı 1,5 ila 3 mg arasındadır Gebe veya emziren kadınlar ile karaciğer ya da böbrek hastaları bu dozu muhakkak geçmemelidir
Wilson hastalığına uyarı! Vücuttaki bakır metabolizmasına emrindeki olarak çoğalan ve genetik bir rahatsızlık olan Wilson hastalığı sinirsel belirtiler, göz ve karaciğer belirtileriyle kendini gösterir Tedavisi ise bakır bakımından zengin beslenme maddelerinin gıda planından çıkarılması ve dokulardaki bakırı toplayıp idrar yollarından atılmasını karşılayan ilaçlarla gerçekleşir
Bakır hangi besinlerde bulunur?
Bakırı farklı besin gruplarından alabilmek olası:
•Karaciğer ve böbrek
•Deniz meyveleri
•Çikolata
•Ceviz, tohum
•Kuru sebzeler
*
Bakır ne işe yarar?
Bakır birçok enzimin işleyişinde etkisi olan bir oligo elementtir Kollajen liflerinin üretiminde baş bildiren bakır kemik, kıkırdak ve tendonlarımızın dinç olmasını sağlar Bakır aynı zamanda hemoglobin üretiminde de manâlı rol oynar Bu oligo element asap sistemi, kaslar ve karaciğerimizde stok yapar
Bakır antioksidan özelliklere sahip bir oligo elementtir Keza ciltteki yaşlanmayı önleme konusunda da kullanılır aynı zamanda kronik eklem yangısı ve kalpdamar hastalıkları tedavisinde önerilir
Bakır eksikliği anemiye tabi bir takâtsizlik yaratabilir; kemik ve eklemlerde de güçsüzlük doğurabilir Dolayısıyla yaşı ilerlemiş olanlar bakır eksikliğine aleyhinde fazla titiz olmalıdır
Önerilen bakır tüketimi
Bir yetişkinin günlük ortalama bakır ihtiyacı 1,5 ila 3 mg arasındadır Gebe veya emziren kadınlar ile karaciğer ya da böbrek hastaları bu dozu muhakkak geçmemelidir
Wilson hastalığına uyarı! Vücuttaki bakır metabolizmasına emrindeki olarak çoğalan ve genetik bir rahatsızlık olan Wilson hastalığı sinirsel belirtiler, göz ve karaciğer belirtileriyle kendini gösterir Tedavisi ise bakır bakımından zengin beslenme maddelerinin gıda planından çıkarılması ve dokulardaki bakırı toplayıp idrar yollarından atılmasını karşılayan ilaçlarla gerçekleşir
Bakır hangi besinlerde bulunur?
Bakırı farklı besin gruplarından alabilmek olası:
•Karaciğer ve böbrek
•Deniz meyveleri
•Çikolata
•Ceviz, tohum
•Kuru sebzeler
*