Bakla’nın vitamin ve protein açısından son derece zengin bir beslenme olduğunu dile getiren Uzman Diyetisyen Pınar Kural Enç, “İçeriğinde A,B,C, B1, B2, B6 ve K vitaminlerinin yanı sıra potasyum, kalsiyum, demir ve magnezyum mineralleri bolca mevcuttur Kuru ve taze olarak tüketilebilen bu beslenme hazmı kolaylaştırır,idrar yollarını temizler ve böbrekler için faydalıdırBöbrek ağrılarını hafifletir, böbrek kumlarının ve taşlarının dökülmesine asistan olurHem göğüs hastalıkları ve öksürüğe de iyi gelirDoğal depamin kaynağıdır Depamin eksikliği, Parkinson hastalığına yol açarBakla,içeriğinde yer alan Lutein'den nedeniyle gözler için yararlıdır Kötü kolesterolü düşürür ve kan şekerini düzene sokarHemoroit ve kabızlığa iyi gelirBaş ağrısına iyi gelirCilt için son derece faydalıdır Baklayı pişirdiğiniz gün tüketmenizde avantaj varÇünkü birkaç gün bekleyen bakla yemeği, karaciğeri yorabiliyor Keza bu besini vücutta su tutma özelliği nedeniyle fazla sık tüketmemek gerekiyor Diye konuştu id Gad300250