Bakla Çorbası Tanımı İçin Gereçler
- 300 gram bakla
- 2, 5 litre sıcak su
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı sirke
- 2 yemek kaşığı limon suyu
- 2 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 3 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı yoğurt
Bakla Çorbası Tanımı Yapılışı
- Birinci olarak sıcak suyu derin bir tencereye alalım sonra baklalarımızı ince ince doğrayalım.ve Tuzla baklalarımızı güzelce ovalim
- Akabinde kaynamakta olan suyun içine baklalarımızı ek edelim.
- Sonra sirke limon suyu karabiber tuz kimyon ve tereyağı sarımsağı da ek edip kaynamaya bırakalım.
- Akabinde 3 kaşık unu bir kaba alalım 2 kaşık yoğurt ek edelim.
- Biraz karıştırdıktan sonra kaynamakta olan çorbanın suyundan ek edelim topaklanmayacak formda çırpalım.
- Kaynamakta olan çorbamızın içine yavaş yavaş terbiyemizi ek edelim düzgünce özleşene kadar kaynatalım ve afiyet olsun.