Bakla Yemeği Tanımı İçin Malzemeler
- 12 adet bakla
- 1/2 (yarım) limon
- 2 soğan
- Bir tutam tuz
- Karabiber
- 2 sarımsak
- Zeytin yağı
Bakla Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Baklaları doğrayın ve suyunu ek edip limonu sıkın (ki pişerken rengi kararmasın) 5 dakika bu türlü kalsın.
- İki soğanı kesin, sarımsakları kesin her şeyi bir tavaya koyun.
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı ekleyin ve ısıtın, karıştır.
- Bu mühlet zarfında biraz su ısıtın (3 bardak su).
- Sadece fasulyeleri (susuz) alın ve tavaya ekleyin, kkarıştır.
- Tuz ve karabiber ekle. 3 bardak kaynar su ekle.
- Kapağı kapatın ve 45 dakika daha fazla yahut daha az bekleyin (zaman vakit denetim edin).
- Acı tadını seviyorsanız 5 damla tabasco yahut acı sos ekleyin. Acı sos bu yemeğin yanına çok âlâ yakışıyor!.
- Yemeği 30 dakika dinlendirin.
Bakla Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı