Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Bakla Yemeği

Bakla Yemeği
0
56

klimaci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
37,992
Etkileşim
2
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
90

Bakla Yemeği Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 kg bakla
  • 2 adet küçük kuru soğan
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Kaynar su

Bakla Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Baklayı ayıklayıp doğrayıp yıkıyoruz. Süzgeçe alıyoruz.
  2. Derin bir tencereye sıvı yağı ve salçayı koyup kavuruyoruz.
  3. Üzerine baklanın yarısını ve yemeklik doğradığımız soğanı ekliyoruz.
  4. Ardından baklanın öbür yarısını ve doğradığımız soğanın başkasını ek ederek tencerenin kapağını kapatıp ocağı kısık ayara getiriyoruz.
  5. Baklanın rengi hafif yoğunlaşınca üzerine tuzu karabiberi toz şekeri ve üzerinden çıkacak kadar kaynar suyu ek ediyoruz.
  6. Kapağını kapatıyoruz. Yaklaşık 50 dk pişirdikten sonra içine dereotunu ek ediyoruz.
  7. Sarımsaklı yoğurtla servis ediyoruz. Afiyet olsun. ????.
Bakla Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Zeytinyağlı Bakla Tanımı İçin Gereçler Yarım kilo bakla2 tane soğan3 diş sarımsakDereotlu (baklanın olmazsa olmazı)KarabiberTuzPulbiberKırmızı toz biberZeytinyağı Üzeri için; Yoğurt Zeytinyağlı Bakla Tanımı Yapılışı Öncelikle güzelce yıkadığımız ve doğradığımız baklayı haşlıyoruz. Ne çok...
Cevaplar
0
Görüntüleme
46
Zeytinyağlı Bakla Yemeği (Salçasız) Tanımı İçin Materyaller 1 kilo taze bakla1 yemek kaşığı un2 limonZeytinyağıTuz1 orta uzunluk soğanDereotu Zeytinyağlı Bakla Yemeği (Salçasız) Tanımı Yapılışı Öncelikle baklaları yıkayıp temizleyip taze fasulyeden daha küçük olacak halde doğruyoruz...
Cevaplar
0
Görüntüleme
32
Taze Bakla Yemeği (Bakla Tava) Tanımı İçin Materyaller 500 gram taze bakla400 gram kuşbaşı dana eti1 çorba kaşığı domates salçasıYarım çorba kaşığı biber salçası1 çorba kaşığı tereyağı4 yemek kaşığı sıvı yağ4 su bardağı kaynamış su1 su bardağı et suyuİsteğe bağlı ben bıraktım 2 tane orta uzunluk...
Cevaplar
0
Görüntüleme
36
Zeytinyağlı Bakla Yemeği Tanımı İçin Malzemeler Yarım kilo taze bakla2 adet orta uzunluk soğanYarım çay bardağı kadar zeytinyağı1 tatlı kaşığı domates salçası1 su bardağı, suTuzKarabiber Zeytinyağlı Bakla Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Öncelikle soğanları yemeklik...
Cevaplar
0
Görüntüleme
51
Yoğurtlu Taze Bakla Yemeği Tanımı İçin Malzemeler Yarım kilo taze bakla (1 yemek kaşığı un)Yarım demet taze soğan yapraklarıYarım demet dereotuYarım çay bardağı zeytinyağı2 tatlı kaşığı toz biber4 diş sarımsak1 kase yoğurtTuzÜzerine toz biberli yağ yapabilirsiniz (isteğe bağlı) Yoğurtlu Taze...
Cevaplar
0
Görüntüleme
45
858,475Konular
981,252Mesajlar
29,553Kullanıcılar
yk393939Son üye
Üst Alt