Bakla Yemeği Tanımı İçin Malzemeler
- 1 kg bakla
- 2 adet küçük kuru soğan
- 1 tatlı kaşığı salça
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- Kaynar su
Bakla Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Baklayı ayıklayıp doğrayıp yıkıyoruz. Süzgeçe alıyoruz.
- Derin bir tencereye sıvı yağı ve salçayı koyup kavuruyoruz.
- Üzerine baklanın yarısını ve yemeklik doğradığımız soğanı ekliyoruz.
- Ardından baklanın öbür yarısını ve doğradığımız soğanın başkasını ek ederek tencerenin kapağını kapatıp ocağı kısık ayara getiriyoruz.
- Baklanın rengi hafif yoğunlaşınca üzerine tuzu karabiberi toz şekeri ve üzerinden çıkacak kadar kaynar suyu ek ediyoruz.
- Kapağını kapatıyoruz. Yaklaşık 50 dk pişirdikten sonra içine dereotunu ek ediyoruz.
- Sarımsaklı yoğurtla servis ediyoruz. Afiyet olsun. ????.